2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Magyarország élőben

Fülöp Attila: A szociális szférában dolgozók fizetése átlagosan bruttó harmincezer forinttal nő

Tizennégy százalékkal nő január elsejei hatállyal a szociális szférában dolgozók fizetése - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Az intézkedés 84 ezer állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményben dolgozót érint, akiknek így átlagosan 30 ezer forinttal nő a bruttó bérük. A kormány döntése azt jelenti, hogy a legalacsonyabb illetmény az eddigi 155 ezer forintról közel 177 ezer forintra, míg a legmagasabb 415 ezer forintról 473 ezer forintra emelkedik.

  • Fülöp Attila: A szociális szférában dolgozók fizetése átlagosan bruttó harmincezer forinttal nő

„Mi indokolta ezt a döntést?”

– kérdezte Földi-Kovács Andrea

„Egy olyan területről beszélünk, aminek azt gondolom, hogy a feladat fontosságát az mutatja, hogy az itt töltött munkavégzés az egyébként egy fontos közösségépítés. Mindannyiunkról szól, nemzetről szól. Az utcarészről, ahol lakunk, a városról, amelyben lakunk és az itteni embereknek a megbecsültsége, akik a szociális területen dolgoznak. A kormány abban a lépésben tudja a leginkább kifejezni, hogy az anyagi megbecsültséget próbálja emelni, erről szól ez a 14 százalékos emelés.”

-          válaszolta Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára.

„Mit jelent ez? Tehát milyen átlagkeresetet visznek haza havonta a szociális szférában dolgozók?”

-          tette fel a kérdést a műsorvezető.

„A legfontosabb állítások ezzel kapcsolatban azért, csak hogy még egyszer elhangozzanak, hiszen mégiscsak sok embert érint. Egyrészt 2020 január elsejétől itt van egy béremelés, ennek a nagysága 14 százalék. Az fontos, hogy mindenkit érint, aki ma a szociális bértábla alapján kapja a fizetését. Ez körülbelül 84 ezer ember és a 84 ezer ember mind az állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartóknál dolgozó, tehát teljesen mindegy, hogy milyen a fenntartó, ha ez alapján kapja, akkor meg fogja kapni ezt az emelést. Ha forintban akarom kifejezni, akkor ez úgy néz ki, hogy átlagosan bruttó harmincezer forint a növekmény.”

-          felelte Fülöp Attila.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!