2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Magyarország élőben

Fricz Tamás: Soros György egy piszkos gazember

Tudományos módszerekkel vizsgálta Soros György tevékenységét Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója, aki Velkovics Vilmos műsorvezető vendége volt, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Három mozzanatot emelt ki a politológus Soros Györggyel kapcsolatban. Ő első sorban egy pénzügyi spekuláns. Ezen túlmenően fellép filantrópként, amikor hátrányos helyzetű vagy annak vélt személyeket támogat. A harmadik megjelenési módja pedig, hogy van egy Karl Popper filozófustól átvett, világmegváltó vízió megvalósítója.

Társadalmi elmélete arról szól, hogy a nemzetállamoknak meg kell szűnniük, a határokat le kell bontani és a világot teljes egészében egybe kell nyitni. Egy vegyes módon szövetkező, minden szempontból vegyes társadalmat szeretne létrehozni Soros György.

Egy rendkívül befolyásos személyről van szó, mely esetben mindenképp meg kell nézzük, hogy milyen az ő személyisége. Ezáltal kell eldönteni, hogy helyes-e, amit csinál, illetve azzal mi lehet a célja.

Soros György elsősorban egy pénzügyi spekuláns, aki ráadásul nem törődik morális kérdésekkel - támasztják alá Fricz Tamás kutatásai. A spekuláns egyszer meg is fogalmazta, saját magával kapcsolatban, hogy amikor kereskedelmi, pénzügyi döntéseket hoz, akkor semmilyen társadalmi következményre nem kell figyelnie - emlékezett vissza a politológus.

Kapcsolódó anyagok:

Bayer show: A jogszerűség számonkérése Magyarországon csak álca

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!