2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bayer show

Bayer show: A jogszerűség számonkérése Magyarországon csak álca

A Hír TV eheti Bayer show-jában a házigazda, Bayer Zsolt vendége Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője volt, akivel többek között Fricz Tamás politológus szóló tanulmányát vették górcső alá.

  • Bayer show: A jogszerűség számonkérése Magyarországon csak álca

Bayer Zsolt a beszélgetés legelején idézett Fricz Tamás tanulmányából. A politológus blogoldalán azt írta:

„Ha eddig kételkedtünk volna abban, hogy mennyire nem vitahelyzettől van szó (Magyarország és az Európai Unió között), és mennyire nem érvek és ellenérvek egyenrangú csatájáról köztünk és a liberális politikusok között, akkor Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselő végleg eloszlathatta a kételyeinket. A liberálisok boszorkánykonyhájában, az EP LIBE bizottságában néhány nappal ezelőtt a tagállamok sürgősségi intézkedéseit tekintették át, természetesen különös tekintettel Magyarországra. S mivel olyan hangok is elhangoztak, - eléggé el nem ítélhető módon – hogy a magyar veszélyhelyzeti törvény jogi szempontból nem is feltétlenül autokratikus. A holland képviselő asszonynak elfogyott a türelme, mert bizonyára nem értette, hogy mit lacafacáznak itt hálózati társai, miért nem rohanják le a tervek szerint Magyarországot. Ezért aztán kissé elszólta magát, és kijelentette: még ha a magyar intézkedések jogszerűek is, akkor is el kell ítélni hazánkat. Hozzátette, elege van a jogi alapú megközelítésekből, rendszer szinten kell meg- és elítélni Magyarországot.”

Deutsch Tamás az elhangzottak alapján kijelentette, hogy Sophie in 't Veld és liberális „elvtársainak” tekintetéből mindenkinek elege van. Majd nagy tisztelettel arra kérte, hogy ezt a fajta különös tekintetet, amelyet Magyarországra vet, vessen véget. Próbáljon most már a normalitás és a normativitás talaján hazánkhoz viszonyulni elfogultság és gyűlölet helyett. Az EP-képviselő azt is hangsúlyozta, hogy Sophie in 't Veld a mintegy egy évtizede Magyarország ellen irányuló támadások logikáját fogalmazta meg. Deutsch Tamás kiemelte, a jogszerűség és a jogállamiság számonkérése Magyarországon csak álca.

A lényeg az, hogy a liberálisok politikai és világ felfogása szerint helytelen, amit Magyarországon kétharmados felhatalmazással a magyar kormány tesz. Azt szeretnék, hogy itt a polgári, keresztény és konzervatív értékeket valló kormány helyett egy liberális rendszer álljon fel. Ez tulajdonképpen egy politikai-fizikai jelenség, a liberális abszolút nulla fok

– húzta alá a politikus.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Fricz Tamás: Soros György egy piszkos gazember

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!