2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Magyarország élőben

Fónagy János: A válság az állami cégeket is átalakítja

Már az állami vállalatoknál is számolják, hogy milyen károkat és többletköltségeket okoz a két hónapja tartó részleges leállás. Csak a közlekedési cégeknél több milliárd forint bevételkiesés várható, miután a járvány kitörése óta a Volán-nál és a MÁV-nál 80 százalékkal csökkent az utasforgalom. A válság szakértők szerint az állami vállaltok működését is átalakíthatja. Erről korábban Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter is beszélt, aki szerint a járványhelyzet lehetőséget teremt arra, hogy az eddiginél hatékonyabb munkaszervezést vezessenek be a cégeknél.

  • Fónagy János: A válság az állami cégeket is átalakítja

„A nagy állami vállalatoknak a jelentős része speciális helyzetben van hiszen ezek a közszolgáltatást biztosítják. A nagy energiaszolgáltatók, a villamosenergia, a gáz vagy a vizes cégeink, de nem utolsó sorban a közlekedési vállalatok, a Volán és a MÁV mindegyike rendelkezett pandémiás szabályzattal. Ezért, amikor a körülmények úgy kívánták meg, akkor rendkívül fegyelmezetten és az elmúlt hónapok azt bizonyítják, hogy sikeresen álltak át erre az időszakra, hiszen sem villamosenergia, sem gáz szolgáltatás, sem vízszolgáltatás területén semmi fajta fennakadás nem volt. A közlekedési vállalatok is teljesítették az egyébként az utasok részéről nagyon lecsökkent teljesítményeket”

- mondta Fónagy János, parlamenti államtitkár.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A béke a tét Brüsszelben

A béke a tét Brüsszelben

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Mgyar Nemzetnk Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!