2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Magyarország élőben

Fónagy: Gyurcsányék alatt rezsiemelés volt, most rezsicsökkentés van

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége volt Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős parlamenti államtitkár, aki az átruházható gáz és áramszámláról is nyilatkozott, amit szeptember 30-áig minden érintett megkap. A rezsiutalvánnyal kapcsolatos tudnivalók szerepeltek az esti adás középpontjában.

  • Fónagy: Gyurcsányék alatt rezsiemelés volt, most rezsicsökkentés van

„Hogyan kapják meg az érintettek az összesen 9 ezer forintnyi utalványt?”

– kérdezte a műsorvezető.

"Az utalványok kézbesítését a posta hétfőn, tehát szeptember 2-án kezdi meg. Szeptember hónap végével valamennyi jogosult – mintegy 2,6 millió nyugdíjas vagy nyugdíjszerű járadékban részesülő – honfitársunk megkapja a 9 ezer forintnyi utalványt a postai kézbesítéssel. A posta egyszer kézbesíti az utalványt, amely postai értéklevélnek tekinthető: tehát vagy személyesen lehet átvenni, vagy olyan személy, aki erre meghatalmazással bír"

–   nyilatkozta a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős.

Az államtitkár elmondta: amennyiben nincs otthon a címzett, ajánlott küldeményekhez megfelelően visszakerül a postára az utalvány, ahol tíz munkanapon keresztül azt megőrzik. Aki ennyi idő alatt sem tudja átvenni ezt az értéklevelet, kérheti a Magyar Államkincstártól november 30-áig bezárólag – ami után már jogvesztő határidő lenne – az ismételt kézbesítést.

A kormánypárti politikus nevetségesnek tartotta és visszautasított az ellenzék rezsicsökkentést bíráló érveit.

„A rezsicsökkentés alapjában olcsóbbá tette a magyar fogyasztók számára a háztartási kosár költségeinek a kiegyenlítését. És meggyőződésem, már úgy is mint a rezsicsökkentés egyik kormányzati végrehajtója, hogy alapvetően megváltoztatta a magyar állampolgárok háztartási költség arányait, és ezen belül különösen a nyugdíjasokét”

– szögezte le Fónagy János.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!