2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Fidesz-KDNP: Az ellenzéknek 2020 az álhírgyártásról szólt

A magyar kormány politikájának egyik fontos pillére abban fogalmazható meg, hogy csak egy erős ország, egy erős identitású, egy erős gazdaságú állam lehet sikeres az európai közösségben, valamit a XXI. századi kihívásokban is – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország élőben című műsorunk hétfői adásában, amikor Simicskó Istvánnal, a KDNP frakcióvezetőjével értékelte az évet.

  • Fidesz-KDNP: Az ellenzéknek 2020 az álhírgyártásról szólt

Kocsis Máté közlése szerint szinte felsorolni is lehetetlen, hogy 2020-ban mennyi döntés született a családok javára, ezen kívül - tette hozzá - az idei esztendőben ki kell emelni a nemzetpolitikát is.

Ha jövőképről, vízióról, erős országról, erős identitású nemzetről kell gondolkodni, akkor ennek a baloldali pártok a nyomában sincsenek és nem is akarnak ott lenni

– fogalmazott a frakcióvezető.  

A baloldali pártok más következtetéseket vonnak le a jelenlegi helyzetből és a XXI. századi kihívásokból Simicskó István közlése szerint. A kereszténydemokrata képviselő úgy látja, a baloldal a globalizációt, csakúgy, mint az integrációt egyértelműen pozitív eredménynek látja.

Ők úgy képzelik el a nemzetpolitikát és Magyarország jövőjét, hogy be kell hozni a migránsokat, be kell telepíteni más civilizációból, más kultúrából más vallású embereket

– jelentette ki Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője veszélyes iránynak nevezte azt a baloldali célt, hogy legyen egy olyan európai embertípus, amelyik elveszíti a nemzet- és azonosságtudatát.

Kocsis Máté szerint a nyugati liberális világnak és hazai képviselőiknek van víziója, ami ugyanakkor nagyon veszélyes és káros.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy a kialakult vízió képes volt egyesíteni a magyarországi ellenzéki pártokat, Simicskó István elmondta, mindenáron a hatalom megszerzése a céljuk, ami politikai pártok esetén természetes, ugyanakkor nem mindegy, hogy ki milyen, eszközt, stílust, módszert alkalmaz és milyen értékrendet képvisel.

Kocsis Máté szerint szó sincs arról, hogy az ellenzéki pártokat egy közös vízió hozta egy tető alá. A frakcióvezető úgy látja,

a hatalom iránti olthatatlan vágy az, ami az ellenzéki összefogást eredményezte.

Simicskó István hozzátette: egyértelmű, hogy az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP kormányzás ellen szövetkezett, ugyanakkor a kormánypártokat a haza szeretete, a nemzet boldogulásának elősegítése fűti. Kocsis Máté szerint, egyértelmű, hogy a 2020-as év az ellenzék részéről teljesen az álhírekről szólt, hiszen azt is igaznak próbálják beállítani, airől pontosan tudják, hogy nem igaz. 

A KDNP frakcióvezetője is úgy látja, a gyurcsányi éra változatlan, hiszen korábban is trükkök százaival próbálkoztak és ez ugyanígy megy most és ez várható a kampányban is majd. 

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!