2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Magyarország élőben

Fekete Péter: A kormánynak kutya kötelessége segíteni a kulturális ágazaton

13 milliárd forinttal támogatja a koronavírus-járvány miatt bajba jutott kulturális intézményeket a kormány.

  • Fekete Péter: A kormánynak kutya kötelessége segíteni a kulturális ágazaton

Könyvtárak, múzeumok juthatnak komoly anyagi segítséghez, miután a kormány csaknem 13 milliárd forintot oszt szét jövőre a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére. A hiánnyal és működési nehézségekkel küzdő intézmények meghívásos pályázat útján juthatnak majd a támogatáshoz, amit már február elején átutalnak az érintetteknek. A kormány számára kiemelt cél a kultúra fenntartása. Idén már több mint 12 milliárd forinttal segítették a kulturális élet szereplőit abban, hogy túléljék a világjárványt.

„Mekkora segítséget kapott az ország a kulturális élet szereplőitől… Abból kell kiindulnunk, hogy nagyon büszkén láttam, hogy az elmúlt egy év során ebben a rendkívül nehéz pandémiás helyzetben a kulturális intézményeknek a dolgozói, vezetői, a művész világ egy emberként állt a társadalom mellett és segítette, hogy a lelki egyensúlyunk megtartásával, az üzenetek átadásával túl tudjuk élni ezt a járványt. A kulturális kormányzatnak és a kormányzatnak kutya kötelessége, hogy visszasegítsen és észre vegye, hogy a kulturális élet szereplői nagyon komoly bevételkieséssel küzdöttek. Az egyes ágazatoknál nem volt jegybevétel, nem tudtak rendezvényeket tartani ez a költségvetési forrásaiknak a nagyon jelentős meggyengülését jelentette és most segítségére sietett a kormány a kulturális ágazatnak”

- mondta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Végzetes ütközés történt Nagypeterdnél

Végzetes ütközés történt Nagypeterdnél

Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy személygépkocsi egy köveket szállító kamionnal ütközött kedden a 6-os főúton, Nagypeterd térségében - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!