2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Azonnali kérdések 16:05

Magyarország élőben

Farkas Örs: Szakmai döntés alapján nem engedünk be nem uniós polgárokat

Az operatív törzs szakmai véleménye alapján döntött úgy a kormány, hogy az uniós ajánlás ellenére Szerbia kivételével továbbra sem jöhetnek Magyarországra a nem EU-s országokban élők – közölte Farkas Örs Magyarország élőben című műsorunkban. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének ismertetése szerint a többi országban a járvány helyzete, illetve az újonnan fertőzöttek száma, illetve a magyarországi kapcsolatok száma nem támasztja alá azt a típusú ajánlást, amit az Európai Unió tett.

  • Farkas Örs: Szakmai döntés alapján nem engedünk be nem uniós polgárokat

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy Szerbia miért kivétel, Farkas Örs elmondta, déli szomszédunkkal a kapcsolatok szorosabbak és a szerbiai járványügyi adatok az operatív törzs megítélése szerint lehetővé tették a kivételezést.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének közlése szerint az operatív törzs az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve folyamatosan képet kap arról, hogy más országokban, miként alakul a járványhelyzet, ez mennyire jelent veszélyt a szomszédos államokra, vagy akár Magyarországra.

Ezért is fogalmazott úgy miniszterelnök úr, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet például ebben a 14 országban a magyar emberek egészségügyi védelme érdekében nem teszi lehetővé azt, hogy megnyissuk ezek előtt az országok előtt Magyarországot

– tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea felvetésére Farkas Örs arról is beszélt, hogy egyértelműen a járványügyi szempontok alapján dől majd el, hogy meg lehet-e, vagy sem tartani az augusztus 20-i tűzijátékot. A kormány abban bízik, hogy a július folyamán döntés születhet az államalapítás ünnepének programsorozatáról.

Teljes beszélgetés:

HírTV 

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!