2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Magyarország élőben

Farkas Örs: Szakmai döntés alapján nem engedünk be nem uniós polgárokat

Az operatív törzs szakmai véleménye alapján döntött úgy a kormány, hogy az uniós ajánlás ellenére Szerbia kivételével továbbra sem jöhetnek Magyarországra a nem EU-s országokban élők – közölte Farkas Örs Magyarország élőben című műsorunkban. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének ismertetése szerint a többi országban a járvány helyzete, illetve az újonnan fertőzöttek száma, illetve a magyarországi kapcsolatok száma nem támasztja alá azt a típusú ajánlást, amit az Európai Unió tett.

  • Farkas Örs: Szakmai döntés alapján nem engedünk be nem uniós polgárokat

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy Szerbia miért kivétel, Farkas Örs elmondta, déli szomszédunkkal a kapcsolatok szorosabbak és a szerbiai járványügyi adatok az operatív törzs megítélése szerint lehetővé tették a kivételezést.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének közlése szerint az operatív törzs az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve folyamatosan képet kap arról, hogy más országokban, miként alakul a járványhelyzet, ez mennyire jelent veszélyt a szomszédos államokra, vagy akár Magyarországra.

Ezért is fogalmazott úgy miniszterelnök úr, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet például ebben a 14 országban a magyar emberek egészségügyi védelme érdekében nem teszi lehetővé azt, hogy megnyissuk ezek előtt az országok előtt Magyarországot

– tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea felvetésére Farkas Örs arról is beszélt, hogy egyértelműen a járványügyi szempontok alapján dől majd el, hogy meg lehet-e, vagy sem tartani az augusztus 20-i tűzijátékot. A kormány abban bízik, hogy a július folyamán döntés születhet az államalapítás ünnepének programsorozatáról.

Teljes beszélgetés:

HírTV 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!