2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Orbán Viktor: Az Unió kérése ellentétes lenne a magyar emberek egészségéhez fűződő érdekével

Hazánk nem tudja elfogadni az Európai Unió javaslatát a járványt követő határnyitással kapcsolatban - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta: az EU által javasolt 14 nem uniós ország helyett csak Szerbia esetében tudnak kivételt tenni. Hozzátette: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező útirány használatát.

  • Orbán Viktor: Az Unió kérése ellentétes lenne a magyar emberek egészségéhez fűződő érdekével

Külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon - mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádióban. Merkely Béla hangsúlyozta: a járvány második hullámának legvalószínűbb időpontja a november, de addig is ki kell húzni az időt. Mint mondta: a környező országokban riasztó képet látni, hiszen van ahol a mai napig annyi esetszámot regisztrálnak, mint a járvány csúcspontján.

A kormány ebben a helyzetben döntött szigorításokról. A miniszterelnök reggel tárgyalt az Operatív Törzs tagjaival a módosításról, amely főként a hazánk területén átutazó európai állampolgárokat érinti. Orbán Viktor elmondta: az EU azt javasolta, hogy hazánk nyissa meg a határait 14 nem európai ország előtt.

„Lesz egy humanitárius korridor, úgy, mint a válság tetőpontjának időszakában volt, amit használnia kell mindenkinek. Aki átmegy Magyarországon nem hagyhatja el ezt az útvonalat. A határellenőrzéseket pedig továbbra is szigorúan megtartjuk. Az Uniónak azt a kérését, hogy az Unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, Szerbia kivételével nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert ez ellentétes lenne a magyar emberek egészségéhez fűződő érdekével”

- fogalmazott a miniszterelnök legújabb Facebook-videójában.

A miniszterelnök hozzátette: nincsen még nagy baj, a második hullám nem indult el, azonban a javasolt határnyitások ellentétesek lennének a magyar emberek egészségének védelmével.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!