2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Orbán Viktor: Az Unió kérése ellentétes lenne a magyar emberek egészségéhez fűződő érdekével

Hazánk nem tudja elfogadni az Európai Unió javaslatát a járványt követő határnyitással kapcsolatban - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta: az EU által javasolt 14 nem uniós ország helyett csak Szerbia esetében tudnak kivételt tenni. Hozzátette: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező útirány használatát.

  • Orbán Viktor: Az Unió kérése ellentétes lenne a magyar emberek egészségéhez fűződő érdekével

Külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon - mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádióban. Merkely Béla hangsúlyozta: a járvány második hullámának legvalószínűbb időpontja a november, de addig is ki kell húzni az időt. Mint mondta: a környező országokban riasztó képet látni, hiszen van ahol a mai napig annyi esetszámot regisztrálnak, mint a járvány csúcspontján.

A kormány ebben a helyzetben döntött szigorításokról. A miniszterelnök reggel tárgyalt az Operatív Törzs tagjaival a módosításról, amely főként a hazánk területén átutazó európai állampolgárokat érinti. Orbán Viktor elmondta: az EU azt javasolta, hogy hazánk nyissa meg a határait 14 nem európai ország előtt.

„Lesz egy humanitárius korridor, úgy, mint a válság tetőpontjának időszakában volt, amit használnia kell mindenkinek. Aki átmegy Magyarországon nem hagyhatja el ezt az útvonalat. A határellenőrzéseket pedig továbbra is szigorúan megtartjuk. Az Uniónak azt a kérését, hogy az Unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, Szerbia kivételével nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert ez ellentétes lenne a magyar emberek egészségéhez fűződő érdekével”

- fogalmazott a miniszterelnök legújabb Facebook-videójában.

A miniszterelnök hozzátette: nincsen még nagy baj, a második hullám nem indult el, azonban a javasolt határnyitások ellentétesek lennének a magyar emberek egészségének védelmével.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!