2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Egy szerelem három éjszakája 13:10

Magyarország élőben

Farkas Örs: Hatályba lépett a rendkívüli jogrend

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás, ingyenes parkolás, szigorú szabályokkal szorítaná vissza a járvány terjedését a kormány. A stúdióban Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége.

  • Farkas Örs: Hatályba lépett a rendkívüli jogrend

Alig van Magyarországon olyan település, ahol ne lenne legalább egy regisztrált koronavírusos beteg. A legfrissebb adatok szerint 70.000-hez közelít azoknak a száma, akik most is fertőzöttek. A kórházak egyelőre bírják a terhelést, de ha ilyen ütemben nő a koronavírus fertőzöttek száma, akkor karácsonyra az intézmények elérik a teljesítőképességük határát. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt kedd este, amikor újabb szigorításokat jelentett be.

„Általában az osztrák példa az, ami az operatív törzsnek, illetve a kormánynak is mintát ad. Most is a bevezetett intézkedések jelentős része olyan, amely más európai országokban egyébként megtalálható és az operatív törzs most látta az időt elérkezettnek arra vonatkozóan, hogy ezeket az intézkedéseket a kormány számára javasolja. A kormány pedig elfogadta az operatív törzs javaslatát.”

- jegyezte meg Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

„A különleges jogrend gyors és hatékony intézkedést tesz lehetővé a kormány számára.”

- hangsúlyozta Farkas Örs.

A veszélyhelyzet kapcsán Farkas Örs elmondta, miért is fontos, hogy 90 nappal meghosszabbítsa az országgyűlés a rendkívüli jogrendet. Emellett a kormány, az operatív törzs javaslataira tett intézkedéseit foglalta össze és pontosította, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Magyarország élőben című műsorunkban:

Kapcsolódó anyagok:

Gulyás Gergely: A rendezvények korlátozása ésszerű és indokolt

Orbán Viktor: Nem lesz szükség szigorításra, ha betartjuk az intézkedéseket

Operatív Törzs: A rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé

Nem tudta fejből a főpolgármester, melyik idősotthonban van jelen a koronavírus

Világszerte csaknem 48 millió a fertőzöttek száma

4219 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 90 krónikus beteg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!