2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Farkas Örs: Fenn kell tartani az itthoni jó járványügyi helyzetet

2020. július 30., csütörtök 19:45

Jó a magyarországi járványügyi helyzet, az itthoni számok elfogadhatóak, ugyanakkor a szomszédos országokban, valamint a világban romló tendencia figyelhető meg – ezzel magyarázta Farkas Örs, Magyarország élőben című műsorunk csütörtöki adásában, hogy kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken. A Kormányzati Kommunikációs Központ szóvivőjének közlése szerint a jelenleg is érvényben lévő szabályokkal és a további fegyelmezettséggel biztosítható a jó hazai állapot.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy két alapvető érdek viaskodik egymással, miszerint alacsonyan kell tartani a fertőzöttek számát, ugyanakkor újra be kell indítani a gazdaságot, Farkas Örs elmondta, elsődleges az emberi élet, az egészség védelme, hiszen a magyarországi járványügyi helyzet jó állapotban tartása azt is segíti, hogy a gazdaság újra beindulhasson, ha romlana a járványügyi helyzet, akkor további szigorító intézkedésekre lenne szükség. Hozzátette, az a cél, hogy Magyarországra a második hullám minél később érkezzen el és a második hullám görbéjét minél inkább el lehessen laposítani.

Műsorvezetői kérdésre Farkas Örs megerősítette, a mostani terv az, hogy szeptemberben rendesen el tudjon indulni a tanítás az iskolákban, a jelenlegi járványügyi helyzet ezt pedig lehetővé is teszi, az erről szóló döntés esetében is az operatív törzs irányítását kell követni.

Farkas Örs arról is beszélt, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. Az úgynevezett garázs-koncertsorozat részleteiről szólva kifejtette, nem segélyről van szó, hanem arról, hogy az előadóművészek tudjanak zenélni, amiért olyan juttatást fognak kapni, mintha egy rendes koncertet adtak volna.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ: 

Gulyás Gergely: A cél, hogy az idei tanévet el tudjuk kezdeni

x
Rendkívüli hír