2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Farkas Örs: Fenn kell tartani az itthoni jó járványügyi helyzetet

Jó a magyarországi járványügyi helyzet, az itthoni számok elfogadhatóak, ugyanakkor a szomszédos országokban, valamint a világban romló tendencia figyelhető meg – ezzel magyarázta Farkas Örs, Magyarország élőben című műsorunk csütörtöki adásában, hogy kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken. A Kormányzati Kommunikációs Központ szóvivőjének közlése szerint a jelenleg is érvényben lévő szabályokkal és a további fegyelmezettséggel biztosítható a jó hazai állapot.

  • Farkas Örs: Fenn kell tartani az itthoni jó járványügyi helyzetet

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy két alapvető érdek viaskodik egymással, miszerint alacsonyan kell tartani a fertőzöttek számát, ugyanakkor újra be kell indítani a gazdaságot, Farkas Örs elmondta, elsődleges az emberi élet, az egészség védelme, hiszen a magyarországi járványügyi helyzet jó állapotban tartása azt is segíti, hogy a gazdaság újra beindulhasson, ha romlana a járványügyi helyzet, akkor további szigorító intézkedésekre lenne szükség. Hozzátette, az a cél, hogy Magyarországra a második hullám minél később érkezzen el és a második hullám görbéjét minél inkább el lehessen laposítani.

Műsorvezetői kérdésre Farkas Örs megerősítette, a mostani terv az, hogy szeptemberben rendesen el tudjon indulni a tanítás az iskolákban, a jelenlegi járványügyi helyzet ezt pedig lehetővé is teszi, az erről szóló döntés esetében is az operatív törzs irányítását kell követni.

Farkas Örs arról is beszélt, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. Az úgynevezett garázs-koncertsorozat részleteiről szólva kifejtette, nem segélyről van szó, hanem arról, hogy az előadóművészek tudjanak zenélni, amiért olyan juttatást fognak kapni, mintha egy rendes koncertet adtak volna.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ: 

Gulyás Gergely: A cél, hogy az idei tanévet el tudjuk kezdeni

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!