2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Farkas Örs: Az EU elővette a kalapból a jól bevált eszközét az egyre több negatív kritika miatt

Hír TV

2020. április 3., péntek 20:05

Csak a világjárvány után hajlandó vitatkozni Orbán Viktor, aki levélben tette helyre az Európai Néppárt főtitkárát. A Magyarország élőben vendége volt Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

„Kezdjük, ha lehet a 7-es cikkely szerinti eljárással, ez újból a napirendre kerül. a képviselőcsoportok az ismételt elindítását kérik az EB-től, de hát már folyamatban van egy 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen, nem?”

– kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Ezen nem kell meglepődnie senkinek szerintem, de nem akarom elviccelni ezt a kérdést. Talán annyi furcsaságot hoznék csak ide, hogy milyen érdekes, nem? Hogy az elindított 7-es cikkely szerinti eljárás az elsősorban arra hivatkozott, hogy a lassan 10 éve kétharmados felhatalmazással rendelkező kormánytöbbség ezt a kétharmados parlamenti többséget arra használja, hogy olyan törvényeket alkot, ami a demokráciát csorbítja. A most elindítandó, vagy amit most szeretnének elindítani az pedig arra hivatkozik, hogy miért nem éppen a parlamenthez kerül vissza döntéseknek a jogköre, amely egyébként el sem került onnan.(…) Teljesen nyilvánvaló politikai akcióról van szó, amely az Európai Uniónak egy jól bevált eszköze és tekintettel arra, hogy egyre több tagállamból lehet negatív kritikákat hallani az EU-val szemben, hogy semmi érdemlegeset nem tesz a koronavírus elleni védekezés során, ezért most elővették a kalapból a jól megszokott eszközt.”

-        válaszolta Farkas Örs.

Hír TV