2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Ezért szakítottak Gyurcsányékkal a csalódott DK-sok

2021. július 20., kedd 20:24

Kiábrándult a Demokratikus Koalícióból, ezért új pártot alapított Hazai Iván András óbudai egykori alpolgármestere. Magyarország élőben című műsorunk vendége volt a Valódi Demokrata Párt elnöke, aki egy élhetőbb és szebb Magyarországért szeretne dolgozni.

A pártelnök szerint minőségi változás lenne a magyar belpolitikában az, hogy ők be szeretnék tartani az ígéreteiket, ezen kívül pedig csökkentenék a társadalom szétszakadását.

Hazai Iván András szerint jelenleg egyetlenegy párt sem tartotta be, hogy az emberek életminőségének javítása érdekében tegyen, hiába is próbálkoztak ezzel.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy mi is volt a baja a Demokratikus Koalícióval, Óbuda-Békásmegyer volt alpolgármestere elmondta,

a pártból erkölcsi okokból léptek ki, mert a DK egyre inkább nem képviselte a demokratikus irányzatot, professzionalista párttá vált és egyre inkább hiányzott belőle a lélek.

Szerinte az, hogy Gyurcsányék arra törekedtek, hogy minél inkább a hatalom közelébe kerüljenek, az különféle pártalkukban nyilvánult meg. Jobbik legitimálását Hazai Iván András azért tartja problémának mert úgy véli, egy párt feladata a társadalom egyfajta nevelése és Gyurcsány Ferenc engedett ezekből a dolgokból.

 

Teljes beszélgetés: