2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Ernyei Áron: Az eucharisztia összeköt, nem pedig elválaszt

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus számos rendezvénnyel jelentkezik majd szeptember második hetében. A részletekről Ernyei Áronnal a NEK rendezvényiroda vezetőjével beszélgetett Magyarország élőben című műsorunkban Gerhardt Máté műsorvezető.

  • Ernyei Áron: Az eucharisztia összeköt, nem pedig elválaszt

Hatalmas esemény, világesemény a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, ami szeptember 5-én kezdődik a budapesti Hősök terén nyitóünnepséggel és nyitó szentmisével.

Ernyei Áron közlése szerint a szentmise egyben elsőáldozás, valamint az egyházi iskolák tanévnyitó ünnepsége is lesz. Sok ezer diákot várnak az eseményre.

Gerhardt Máté felvetésére, hogy az eucharisztikus kongresszus kulturális rendezvényei révén sokkal több embert tudnak bevonni a rendezvényekbe, a NEK rendezvényiroda vezetője elmondta, nagyon fontos számukra, hogy ne a zárt kapuk mögött éljék meg a hitüket, hanem kilépjenek és mindenki számára megmutathassák az eucharisztiát.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!