2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Erdő Péter: A pátriárka személye szimbólum, kelet és nyugat keresztényeinek egységét szimbolizálja

A keleti és a nyugati kereszténység találkozása is lesz a fővárosban tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A találkozón a konstantinápolyi pátriárka is részt vesz. A két egyház találkozása az eucharisztikus kongresszusok történelmében teljesen egyedülálló. A Magyarország élőben műsorban Erdő Péter bíborossal, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érsekével Trombitás Kristóf műsorvezető beszélgetett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról.

  • Erdő Péter: A pátriárka személye szimbólum, kelet és nyugat keresztényeinek egységét szimbolizálja

- Mitől elképesztő újdonság, mitől van történelmi ereje annak, hogy a konferencián részt vesz a konstantinápolyi pátriárka?

- A nemzetközi eucharisztikus kongresszusokat a Szentszék úgy szervezi, hogy más és más kontinensen tartja. Van egy rotáció. Most-kelet-közép Európa került sorra. Majdnem ez az egyetlen olyan régió, ahol a legkülönbözőbb keleti keresztények képviselője és a latin egyház együtt tud lenni. (...)A pátriárka személye szimbólum, kelet és nyugat keresztényeinek egységét szimbolizálja

- mondta el Erdő Péter.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!