2021. 10. 23. Szombat Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Magyarország élőben

Erdő Péter: A pátriárka személye szimbólum, kelet és nyugat keresztényeinek egységét szimbolizálja

A keleti és a nyugati kereszténység találkozása is lesz a fővárosban tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A találkozón a konstantinápolyi pátriárka is részt vesz. A két egyház találkozása az eucharisztikus kongresszusok történelmében teljesen egyedülálló. A Magyarország élőben műsorban Erdő Péter bíborossal, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érsekével Trombitás Kristóf műsorvezető beszélgetett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról.

- Mitől elképesztő újdonság, mitől van történelmi ereje annak, hogy a konferencián részt vesz a konstantinápolyi pátriárka?

- A nemzetközi eucharisztikus kongresszusokat a Szentszék úgy szervezi, hogy más és más kontinensen tartja. Van egy rotáció. Most-kelet-közép Európa került sorra. Majdnem ez az egyetlen olyan régió, ahol a legkülönbözőbb keleti keresztények képviselője és a latin egyház együtt tud lenni. (...)A pátriárka személye szimbólum, kelet és nyugat keresztényeinek egységét szimbolizálja

- mondta el Erdő Péter.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!