2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Dúró Dóra: A Jobbik azzal hitegette szavazóit, hogy nem fog Gyurcsánnyal közös listán indulni

Hat ellenzéki párt közösen indul a 2022-es választáson. A teljes baloldali összefogásra utolsóként a Jobbik is rábólintott a hétvégén. A megállapodás értelmében mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, egy miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és közös listával indulnak majd a következő parlamenti választáson. A Mi Hazánk Mozgalom, melynek alapítói korábban a Jobbik vezetőségében is ott voltak, úgy vélik: a Momentum, az LMP és a Jobbik feladta az elmúlt 30 évvel való szembenállását, és azt a Gyurcsány Ferencet akarják visszajuttatni a hatalomba, akit korábban kitiltottak volna a közéletből. A Magyarország élőben extra vendége Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese volt.

  • Dúró Dóra: A Jobbik azzal hitegette szavazóit, hogy nem fog Gyurcsánnyal közös listán indulni

„A hétvégén megszületett az ellenzéki összefogás és valóban utolsóként a teljes baloldali összefogásra rábólintott a Jobbik is. Mi lehet az oka annak, hogy a hat ellenzéki pártból a Jobbik húzta a legtovább? Mi zajlott a háttérben?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Ez egy színjáték volt. Nyilván ők is tudják, hogy rengeteg jobbikos szavazó csalódott óriásit a Jobbiknak a pálfordulásában. Ez már korábban is megmutatkozott ugye, amikor a pártszakadás lezajlott és létrejött a Mi Hazánk Mozgalom, de még most is a mérések szerint, illetve a visszajelzések szerint nagyon sok jobbikos szavazó elutasítja azt, hogy Gyurcsány Ferenccel közösen induljanak. Ez nem is csoda, hiszen, ha úgy tetszik a Gyurcsány Ferenccel szembeni harc erősítette meg a Jobbikot. (…) A közös listát még idén is tagadta Jakab Péter egy interjúban, amikor rákérdeztek erre kerek-perec, hogy el tudja-e képzelni, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán induljon és erre kategorikus nemmel válaszolt, tehát nem csak 2017-ben mondta a Jobbik, hogy ez elképzelhetetlen és kizárt, hanem még idén is. Tehát még hitegették a szavazókat azzal, hogy nem fognak Gyurcsány Ferenccel közös listán indulni”

-          válaszolta Dúró Dóra.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!