2021. 10. 23. Szombat Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:25

Magyarország élőben

Dr. Takács Péter: Nem kerüljük el a negyedik hullámot, de más lesz

A hazai átoltottságnak köszönhetően alacsony az új fertőzöttek száma, de a delta variáns jelen van a környező országokban és a szakemberek szerint mi sem tudjuk elkerülni. Hogyan készülnek a kórházak a negyedik hullámra? A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Dr. Takács Péter az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

Járványügyi szakemberek úgy látják, már a negyedik hullám elején vagyunk, nem fogjuk elkerülni, nő a napi fertőzöttszám és kissé emelkedett a kórházban fekvők száma is Dr. Takács Péter közlése szerint. Kiemelte, a negyedik hullám elnyújtottabb lefutású lesz és főleg a kórházban fekvők száma nem fog olyan csúcsokat elérni, mint ahogy az történt idén tavasszal. Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese kiválónak nevezte az oltási programot és azt is, hogy magas átoltottság, így szerinte ennek is köszönhető, hogy a negyedik hullám merőben más lesz, mint volt a harmadik.

Trombitás Kristóf felvetésére, hogy mikor „robbanhat be” az újabb hullám, Dr. Takács Péter elmondta, most nagyon az elején vagyunk, ugyanakkor úgy prognosztizálja, hogy magas kórházi számok ősz közepéig nem várhatóak.

A szakember arról is beszélt, úgy számolnak, hogy magas lesz a fertőzöttek száma, de akik két oltáson túl vannak, azok bízhatnak abban, hogy a súlyos betegségtől és a halálos szövődménytől az oltás megvédi őket.

Izraelt felhozva példaként elmondta, ott tízszer annyian fekszenek kórházban az oltatlanok, mint a beoltottak, vagyis nagyságrendű különbség van a kettő között.

Teljes beszélgetés:

 HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Csörte: Megismétlődhet 2006, ha nyer az ellenzék

A Csörte mai vendégei - Szanyi Tibor, aki szerint 2006-ban több rendőr sebesült meg mint, amennyi civil áldozat volt - Gaudi-Nagy Tamás, aki azt mondja, 2006-ban Gyurcsánynak pontos ismerete volt arról, hogy mi történik az utcákon. Vitájukat Kacsoh Dániel, a Mandiner újságírója és Szirmay Dávid a Blikk főszerkesztő-helyettese követte. Aki a szabályokat ma betartatta Pindroc Tamás.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!