2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Magyarország élőben

Dr. Takács Péter: Nem kerüljük el a negyedik hullámot, de más lesz

A hazai átoltottságnak köszönhetően alacsony az új fertőzöttek száma, de a delta variáns jelen van a környező országokban és a szakemberek szerint mi sem tudjuk elkerülni. Hogyan készülnek a kórházak a negyedik hullámra? A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Dr. Takács Péter az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

  • Dr. Takács Péter: Nem kerüljük el a negyedik hullámot, de más lesz

Járványügyi szakemberek úgy látják, már a negyedik hullám elején vagyunk, nem fogjuk elkerülni, nő a napi fertőzöttszám és kissé emelkedett a kórházban fekvők száma is Dr. Takács Péter közlése szerint. Kiemelte, a negyedik hullám elnyújtottabb lefutású lesz és főleg a kórházban fekvők száma nem fog olyan csúcsokat elérni, mint ahogy az történt idén tavasszal. Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese kiválónak nevezte az oltási programot és azt is, hogy magas átoltottság, így szerinte ennek is köszönhető, hogy a negyedik hullám merőben más lesz, mint volt a harmadik.

Trombitás Kristóf felvetésére, hogy mikor „robbanhat be” az újabb hullám, Dr. Takács Péter elmondta, most nagyon az elején vagyunk, ugyanakkor úgy prognosztizálja, hogy magas kórházi számok ősz közepéig nem várhatóak.

A szakember arról is beszélt, úgy számolnak, hogy magas lesz a fertőzöttek száma, de akik két oltáson túl vannak, azok bízhatnak abban, hogy a súlyos betegségtől és a halálos szövődménytől az oltás megvédi őket.

Izraelt felhozva példaként elmondta, ott tízszer annyian fekszenek kórházban az oltatlanok, mint a beoltottak, vagyis nagyságrendű különbség van a kettő között.

Teljes beszélgetés:

 HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!