2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Dr. Szlávik János: Szerencsére még egyetlen fertőzöttet sem találtunk

Hír TV

2020. február 28., péntek 20:05

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa volt a vendége.

Mennyien jelentkeznek a Dél-pesti Centrumkórházban, hogy ők szeretnék kivizsgáltatni magukat vagy hipochondriából vagy azért mert gyanús területen voltak vagy bármilyen más okból?

-          kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Rengetegen. Nem csak a betegek jelentkeznek, akik lázasak, különböző légúti tüneteik vannak és Észak-Olaszországból, Kínából a fertőzött országokból tértek haza, hanem azok is, akiket a munkáltatójuk nem enged azért dolgozni mert Észak-Olaszországból jöttek haza két héten belül. Ők különböző igazolásokat, papírokat, teszteket akarnak elvégeztetni, de hát ezt nem lehet. A teszteket azokon az embereken kell elvégezni, akik betegek. Nagyon sokan érkeznek haza még mindig Kínából is, nagyon sok diák tanul Magyarországon a fertőzött területekről, úgyhogy nagyon sokan vannak, de egyelőre szerencsére még egyetlenegy fertőzöttet sem találunk. Egyre több tesztet végeztetünk a betegek között, minden nap van néhány pár ember, akit ki kell vizsgálni koronavírus fertőzés szempontjából, de pozitív tesztet egyelőre nem találtunk

- mondta dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Hír TV

x
Rendkívüli hír