2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Dr. Szlávik János: A vírus gócpontja Kínában van, ahogy járvány is csak Kínában van

Nyolc-tíz napon belül eldől, hogy lesz-e világjárvány a koronavírus miatt- mondta a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Szlávik János szerint ez attól is függ, hogy sikerül-e megállítani a másodlagos fertőzéseket. Az infektológus főorvos úgy véli, az Ázsiából hazaérkező magyaroknak nem kell tartaniuk a fertőzéstől.

  • Dr. Szlávik János: A vírus gócpontja Kínában van, ahogy járvány is csak Kínában van

17.000 eset van Kínában, 361 halálos áldozatról tudunk eddig, miért nem állítják meg ezt a járványt? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Ezt a járványt gyógyszerekkel és oltóanyaggal nem fogjuk tudni megállítani, mert az nincsen, tehát kizárólag karantén intézkedésekkel, országok, repülőjáratok, buszok leállításával lehet megállítani, de azt tudomásul kellene venni mindenkinek, az egész világon, hogy a járvány gócpontja egyenlőre Kínában van, járvány csak Kínában van, tehát ne tessék félni az egyéb távolkeleti országokból akár hazautazó magyaroknak, hiszen ők minimális veszélynek vannak kitéve. Észreveszem, hogy a pánik a  hazatérő honfitársainkban is benne van, akik Thaiföldről, Malajziából, Indonéziából jönnek haza, esetleg egy lázas megbetegedéssel, nyugodjanak meg az ő betegségüket szinte száz százalékban nem a koronavírus okozza, hiszen ezen országokban csak Kínából érkezett eseteket találtak.

-          mondta Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!