2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Dr. Szlávik János: A vírus gócpontja Kínában van, ahogy járvány is csak Kínában van

Hír TV

2020. február 3., hétfő 20:13

Nyolc-tíz napon belül eldől, hogy lesz-e világjárvány a koronavírus miatt- mondta a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Szlávik János szerint ez attól is függ, hogy sikerül-e megállítani a másodlagos fertőzéseket. Az infektológus főorvos úgy véli, az Ázsiából hazaérkező magyaroknak nem kell tartaniuk a fertőzéstől.

17.000 eset van Kínában, 361 halálos áldozatról tudunk eddig, miért nem állítják meg ezt a járványt? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Ezt a járványt gyógyszerekkel és oltóanyaggal nem fogjuk tudni megállítani, mert az nincsen, tehát kizárólag karantén intézkedésekkel, országok, repülőjáratok, buszok leállításával lehet megállítani, de azt tudomásul kellene venni mindenkinek, az egész világon, hogy a járvány gócpontja egyenlőre Kínában van, járvány csak Kínában van, tehát ne tessék félni az egyéb távolkeleti országokból akár hazautazó magyaroknak, hiszen ők minimális veszélynek vannak kitéve. Észreveszem, hogy a pánik a  hazatérő honfitársainkban is benne van, akik Thaiföldről, Malajziából, Indonéziából jönnek haza, esetleg egy lázas megbetegedéssel, nyugodjanak meg az ő betegségüket szinte száz százalékban nem a koronavírus okozza, hiszen ezen országokban csak Kínából érkezett eseteket találtak.

-          mondta Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.

Hír TV