2021. február 24.,
szerda, Mátyás napja

Dr. Szentiványi Mátyás: Biztató a moszkvai tárgyalások eredménye

2021. január 22., péntek 19:12

Magyarország Oroszországtól három ütemben vásárol nagy mennyiségű oltóanyagot. Mások mellett erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mai moszkvai tárgyalásán. A Szputnyik V nevű oltóanyagból 2 millió vakcinát kap hazánk, ami 1 millió ember oltására lesz elegendő 3 lépcsőben. Moszkvából kapcsoltuk telefonon Dr. Szentiványi Mátyást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet főigazgatóját.

„Én is részt vettem a delegáció munkájában, részt vettem miniszter úrral az egészségügyi miniszterrel és a kereskedelmi miniszterrel folytatott tárgyalásain. (…) A kollégáim egész héten itt tartózkodtak Moszkvában és azt a gyártóhelyet járták be, ahonnan a vakcinamennyiség fog jönni, amelyet Magyarországra szánnak. Megállapították, hogy egy nagyon korszerű gyártóhelyről van szó”

- mondta Dr. Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója. Hozzátette, ami még hátra van az a vakcina ellenőrzése, ennek eredménye kell, hogy valóban piacra kerülhessen a vakcina Magyarországon.

Teljes beszélgetés:

HírTV