2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Magyarország élőben

Dr. Rusvai Miklós: Eddig a kínai vakcina kapcsán volt a legkevesebb a panasz

Már több mint 17 ezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak Magyarországon. Csak ezen a hétvégén több mint 16 ezer ember szervezetében mutatták ki a vírust. Nem ritka, hogy a beteg saját maga megy be panaszaival a kórházba, néhány óra múlva pedig már olyan rosszul lesz, hogy lélegeztetőgépre kell tenni.

A brit mutáns továbbra is agresszívan terjed. Már nem az időseket, hanem a fiatalokat támadja. Ez részben annak is köszönhető, hogy egyre több idős ember kapja meg a védőoltást.

Dr. Rusvai Miklós virológus volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

Az AstraZeneca vakcina használatát több országban is szüneteltetik. A vakcina és működése kapcsán Dr Rusvai Miklós elmondta:

„Nem kell aggódniuk, nincsenek nagyobb trombózis veszélyben, mint bárki más.”

Ami az AstraZeneca vakcinát illeti, Dr. Rusvai Miklós arra is felhívta a figyelmet, hogy a második napon erős immunreakciót válthat ki a szervezetben. Ez más vakcinák esetében is előfordulhat, de eddig az AstraZeneca esetében volt a legjellemzőbb.

A Magyarországon használt ötféle vakcina tekintetében a kínai Sinopharm vakcinára érkezett eddig a legkevesebb panasz. 

A kórházban lévők száma sajnos már most messze meghaladta az októberi csúcsot, viszont a halálozások száma szerencsére még közel sem érte el. Mindez a vakcináknak és azok használatának köszönhető, ahogyan az is, hogy egyre inkább a fiatalok vannak kitéve a fertőzésnek.

Legalább két hétnek el kell telnie az első oltás után, hogy részleges immunitás alakulhasson ki a szervezetben – jegyezte meg Dr. Rusvai Miklós, annak kapcsán, hogy nagyjából mikor látható pontosabban, a járvány további előmenetele.

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!