2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Dr. Rusvai Miklós: Eddig a kínai vakcina kapcsán volt a legkevesebb a panasz

  • Dr. Rusvai Miklós: Eddig a kínai vakcina kapcsán volt a legkevesebb a panasz

Már több mint 17 ezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak Magyarországon. Csak ezen a hétvégén több mint 16 ezer ember szervezetében mutatták ki a vírust. Nem ritka, hogy a beteg saját maga megy be panaszaival a kórházba, néhány óra múlva pedig már olyan rosszul lesz, hogy lélegeztetőgépre kell tenni.

A brit mutáns továbbra is agresszívan terjed. Már nem az időseket, hanem a fiatalokat támadja. Ez részben annak is köszönhető, hogy egyre több idős ember kapja meg a védőoltást.

Dr. Rusvai Miklós virológus volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

Az AstraZeneca vakcina használatát több országban is szüneteltetik. A vakcina és működése kapcsán Dr Rusvai Miklós elmondta:

„Nem kell aggódniuk, nincsenek nagyobb trombózis veszélyben, mint bárki más.”

Ami az AstraZeneca vakcinát illeti, Dr. Rusvai Miklós arra is felhívta a figyelmet, hogy a második napon erős immunreakciót válthat ki a szervezetben. Ez más vakcinák esetében is előfordulhat, de eddig az AstraZeneca esetében volt a legjellemzőbb.

A Magyarországon használt ötféle vakcina tekintetében a kínai Sinopharm vakcinára érkezett eddig a legkevesebb panasz. 

A kórházban lévők száma sajnos már most messze meghaladta az októberi csúcsot, viszont a halálozások száma szerencsére még közel sem érte el. Mindez a vakcináknak és azok használatának köszönhető, ahogyan az is, hogy egyre inkább a fiatalok vannak kitéve a fertőzésnek.

Legalább két hétnek el kell telnie az első oltás után, hogy részleges immunitás alakulhasson ki a szervezetben – jegyezte meg Dr. Rusvai Miklós, annak kapcsán, hogy nagyjából mikor látható pontosabban, a járvány további előmenetele.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!