2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Magyarország élőben

Dr. Ledia Lazeri: Az intézkedéseket kell a járványügyi helyzethez igazítani

Világszerte 16 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma, de messze van még a járvány vége. Hogy látja a hazai helyzetet a WHO magyarországi irodájának igazgatója? Többek között erről kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető Dr. Ledia Lazerit a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

  • Dr. Ledia Lazeri: Az intézkedéseket kell a járványügyi helyzethez igazítani

A WHO magyarországi irodájának igazgatója megerősítette, hogy mind az új esetek, mind a halálozások száma csökkent mind a világon, mind Európában. De bizonyos országokban stagnálnak a számok – mutatott rá Dr. Ledia Lazeri, majd azzal folytatta, hogy mindezt a gyorsabban terjedő, jobban fertőző mutánstörzsek megjelenése magyarázhatja.

Németországban megnégyszereződött a mutációk száma. Ez alapján beszélhetünk-e egy harmadik hullámról vagy ez is a brit mutáns „számlájára” írható

– tette fel a kérdést a műsorvezető.

Lazeri az elhangzottakra úgy reagált, hogy

az a legfontosabb, hogy miként tudják az intézkedéseket a járványügyi profilhoz igazítani.

Az kevésbé fontos, hogy ez most egy új hullám vagy hogy ezek új mutációk-e – hangsúlyozta.

A beszélgetés során arra is kitértek, hogy mi a WHO álláspontja a kínai és az orosz vakcinával kapcsolatban.

Dr. Ledia Lazeri erre azt válaszolta, hogy van vészhelyzeti engedélyezés.

A Sinopharmot, a Sinovac-ot és a Szputnyik V-t a WHO jelenleg vizsgálja, a világszervezet döntéséről márciusban lesz majd további információ

– húzta alá Lazeri.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!