2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Magyarország élőben

Dr. Békássy Szabolcs: 600 ezer 60 év feletti honfitársunkat kell megszólítani

A koronavírus delta variánsának terjedése miatt elengedhetetlen, hogy azok a 60 év felettiek, akik még nem oltatták be magukat megtegyék ezt – erről Dr. Békássy Szabolcs országos háziorvosi kollegiális vezető beszélt Magyarország élőben című műsorunkban, csütörtökön.

  • Dr. Békássy Szabolcs: 600 ezer 60 év feletti honfitársunkat kell megszólítani

Medikusok és medikák segítségével a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat, akik hatvan évnél idősebbek, és még nem oltatták be magukat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Dr. Békássy Szabolcs feltételezése szerint nem arról van szó, hogy a háziorvos a házánál keresi meg pácienseit, hanem sokkal inkább egy személyes jellegű kapcsolatfelvétel fog történni.

Arról van szó, hogy az orvos-beteg találkozás kapcsán megszólítsák azokat a pácienseket, akik még nem részesültek semmilyen védőoltásban és hiteles módon tájékoztassák őket a védőoltás előnyeiről és azokról a veszélyekről, amelyek a védőoltás felvételének elmaradásából fakadnak

- mutatott rá. 

Az országos háziorvosi kollegiális vezető úgy tudja, jelenleg 600 ezer 60 év feletti magyar ember nem kapott még oltást a koronavírus ellen, azonban – tette hozzá – a legújabb, a delta mutáns terjedése miatt pont ez a korosztály a legveszélyeztetettebb.

Elengedhetetlen, hogy az ő esetükben is széleskörű átoltottságot érjünk el

– hívta fel rá a figyelmet a szakember.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!