2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Belföld

Gulyás Gergely: Brüsszel nem mondhatja meg, hogy ki hogyan neveli a gyermekét

Az Európai Parlamentben ismételten Magyarországot és Lengyelországot támadták a Soros György által fizetett baloldali képviselők. Most a gyermekvédelmi törvény és a pedofilok elleni szigorúbb fellépés nem tetszik Brüsszelnek. Időközben kiderült, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény felelőse egy elítélt meleg bűnöző. Cyrus Engerer, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége frakciójában ülő, máltai munkáspárti képviselő a korábbi párjáról, egy Marvic Camilleri nevű férfiról terjesztett pornográf anyagokat az interneten.

Gulyás: Brüsszel nem szólhat ebbe bele

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta az EP-vitáról, hogy tűrhetetlen, hogy az egész ügyet egy olyan máltai képviselőre bízták, akit bosszúpornóért ítéltek el. Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ aktivistákat engedjenek be az oktatási intézményekbe, a kormány nem enged - tette hozzá. A gyermekvédelem állami feladat, és az uniós alapjogi charta is ezt szabályozza. Brüsszel nem mondhatja meg, hogy ki hogyan neveli a gyermekét - tette hozzá.  

Színvonaltalan volt az egész vita

Gulyás szólt arról is, hogy a gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos. A kormány elkötelezettsége a gyermekvédelem, a magyar alaptörvény és az uniós jog iránt is elkötelezett. Színvonaltalannak nevezte az egész uniós vitát. 

Zajlik a tárgyalás a helyreállítási alapról

Gulyás elmondta, hogy a helyreállítási alap ügyében hetek óta zajlanak a tárgyalások. Szó sincs arról, hogy elutasították volna a terveket. Korrekt partnerek vagyunk - tette hozzá. 

Oltási akciót indít a kormány

A járványügyi helyzetről azt mondta, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Gulyás közölte, hogy az oltatlanokat fenyegeti a negyedik hullám. Jó eséllyel lesz negyedik hullám, de minden vírusmutációval szemben mindegyik oltóanyag védettséget nyújt - tette hozzá. Oltási akciót indít a kormány, így a háziorvosok személyesen felkeresik azokat, akiket nem oltottak be. 

Építőipari lépések

Napok óta olyan betegek haltak meg, akik nem voltak beoltva - mondta Gulyás. Az építőanyagok árdrágulásáról azt mondta, az építőanyagok kivitelére engedélyt kell kérni 2021. október 1-től. Azonnali hatállyal bevezetik, hogy bejelentést követően lehet csak kivinni az országból bizonyos építőanyagi terméket. A miniszter elmondta, hogy kiegészítő bányajáradékot vezetnek be bizonyos termékek esetében. A bányászati kitermelési kötelezettség idejét két évről egy évre csökkentik. 

Foglalkoztatási csúcs is születhet

A legfontosabb, hogy ma 4 millió 607 ezer ember dolgozik, és ez ötezerrel több, mint tavaly. A nyári hónapokban tovább javulhat a helyzet, és foglalkoztatási csúcs is születhet - mondta a miniszter. Gulyás közölte, hogy optimista a kormány a második negyedéves növekedést illetően. A legfontosabb, hogy a rendszerváltás óta nem látott bővülés legyen idén - tette hozzá. 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!