2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Dömötör: Semmilyen módon nem változik a koronavírus-törvény

2020. április 17., péntek 19:59

Nem változik a koronavírus-törvény, az Európai Parlamentben ma is azt láttuk, hogy a járvány elleni küzdelemnél fontosabb volt a „furkósbot politika” – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra, hogy a nap folyamán az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elítélő állásfoglalást. A néppárti, szocialista, liberális és zöld képviselők által beterjesztett javaslatot leginkább úgy lehet értelmezni, hogy a járványügyi intézkedések összeegyezhetetlenek az európai értékekkel.

Dömötör Csaba szerint miközben a javaslat beterjesztői a parlamenti ellenőrzés hiányáról beszélnek, olyan érzése van az embernek, mintha azt a CNN-adást nézték volna, ami azt állította, hogy felfüggesztette az ülésezést a magyar parlament.

Másik kritikájuk a határidő, pedig számos uniós tagországban szintén nincs időhöz a veszélyhelyzet – tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy ezekre reagál-e a kormány, Dömötör Csaba elmondta, a válaszok mindig süket fülekre találnak, így ez is bizonyítja, hogy ideológiai hadviselés folyik hazánk ellen.

Az európai jobboldal egysége fontosabb annál, minthogy Donald Tusk ugyanazt szajkózza, mint a baloldal

– ezt már arra reagálva jelentette ki az államtitkár, hogy az Európai Néppárt elnöke gyakorlatilag lenácizta Orbán Viktor miniszterelnököt a Spiegel című lapnak nyilatkozva.

Dömötör Csaba kiemelte,

most az összefogás lenne a legfontosabb és sajnálatos, ami az összefogást nehezíti mind európai, mind pedig hazai szinten.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ: 

Szijjártó a CNN-nek: Álhír, hogy Magyarországon beszüntették a parlamentet

Megszavazta a Magyarországot elítélő állásfoglalást az Európai Parlament