2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Megszavazta a Magyarországot elítélő állásfoglalást az Európai Parlament

Megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot és Lengyelországot elítélő állásfoglalást. A néppárti, szocialista, liberális és zöld képviselők által beterjesztett javaslat szerint a magyar járványügyi intézkedések összeegyeztethetetlenek az európai értékekkel. A magyar külügyminiszter szerint Brüsszelben az emberek segítsége helyett válsághelyzetben is hazugságok gyártásával foglalkoznak.

  • Megszavazta a Magyarországot elítélő állásfoglalást az Európai Parlament

Míg a világ hónapok óta versenyt fut a koronavírus terjedésével, és minden erőforrást a járvány elleni küzdelemre fordít, Brüsszel ismét Magyarország és Lengyelország ellen fordult.

Az Európai Parlament három legnagyobb képviselőcsoportja, a néppárti, a szocialista és a liberális frakció, valamint a zöldek közös határozati javaslatot terjesztettek a parlament elé.

A dokumentum a COVID-19 világjárvány elleni összehangolt uniós fellépés címet viseli, és a többi között számon kéri a tagállamokat az egészségügyi válsághelyzetben tanúsított együttműködés és szolidaritás hiánya miatt, egyúttal pedig közös fellépésre biztatja az európai országokat. Az állásfoglalás külön bekezdést szentel a magyar és lengyel intézkedésekre adott reakciónak.

A dokumentum szerint az Európai Parlament az európai értékekkel összeegyeztethetetlennek tartja a két ország által tett járványkezelési intézkedéseket.

Világosan látszik, hogy nem tudnak velünk mit kezdeni

- így reagált a magyar külügyminiszter a magyar koronavírus-törvény elleni nemzetközi reakciókra.

Szijjártó Péter rámutatott: Brüsszelben ahelyett, hogy az emberek megsegítésével foglalkoznának, hazugságokat gyártanak.

A határozatba a bevándorláspárti balliberális erők politikai programját írták bele

- mondta el Híradóknak Hidvéghi Balázs EP-képviselő. A politikus szerint a mostani helyzetben nem ideológiai támadásokkal kellene foglalkoznia Brüsszelnek. Hozzátette: a Fidesz-KDNP azokat a javaslatokat támogatta amelyek a vírus elleni védekezésről szóltak.

Az állásfoglalásról a képviselők pénteken délután szavaztak. A javaslat elfogadásával az Európai Parlament felszólítja az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a magyar és a lengyel intézkedéseket, és alkalmazza a rendelkezésre álló uniós eszközöket és szankciókat a jogsértések kezelésére.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!