2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Híradó 12:05

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Törvényeink az elmúlt években kiállták a demokrácia és az idő próbáját

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Kaiser Ottó, fotográfus, a műsor elején szó lesz a hetedik cikkely szerinti finn törekvésről, majd a Magyarország 360 fotópályázat részletei kerülnek szóba.

  • Dömötör Csaba: Törvényeink az elmúlt években kiállták a demokrácia és az idő próbáját

A fotópályázat előtt néhány szóban Velkovics Vilmos műsorvezető Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárához fordult és a hetes cikkely szerinti finn törekvésről kérdezte, melyről korábban a Orbán Viktor miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy megmosolyogni való. A kérdés pedig az volt, hogy mennyire lát szoros kapcsolatot a magyar választási kampány és a téma előkerülése között.

Dömötör Csaba elmondta, hogy egyértelmű kapcsolat van a két dolog között, biztosnak nevezte, hogy ha az országban valamilyen választási kampány van akkor valamilyen támadás érkezik. Jogállami vagy más köntösben. Szerinte ez a kezdeményezés két dologról szól, egyrészt a bal és jobboldal közötti ideológiai küzdelem része, hiszen vitában állunk az európai baloldallal is, a másik pedig, hogy hogyan néz ki a következő hosszútávú uniós költségvetés. Látszik, hogy arra törekednek, hogy Magyarországtól és más kelet-európai országoktól forrásokat tudjanak elvonni. A jogállamiságot érő és egyéb támadások ennek a küzdelemnek a részei, melyeket hivatkozási alapként szeretnének felhasználni a források csökkentésének érdekében. Szeretné egyértelművé tenni azonban, hogy ezek nem ’’kegyelem adományok”, hanem kompenzáció, amiért megnyitották a piacot, amennyiben pedig lesz tényszerű párbeszéd akkor állnak élbe mert a magyar törvények az elmúlt években kiállták a demokrácia és az idő próbáját.  

A műsor további részében a Magyarország 360 fotópályázat részleteit ismerhetjük meg.

Ki indulhat, milyen feltételekkel lehet pályázni? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Bárki indulhat, amatőr és professzionális fotográfusok jelentkezését is várjuk és én azt hiszem, hogy ragyogó alkalom ez a pályázat, hogy ha úgy tetszik az egész országot fotográfiailag újradefiniáljuk. Van egy harmadik kategória, amely az emberekről szól, vidéki és városi életképek és közösségi képek, amitől azt várjuk, hogy abból is kiderüljön az, hogy az emberek hogyan definiálják önmagukat, milyen kapcsolatban vannak a közösségekkel, családdal.

-          mondta el Kaiser Ottó, fotográfus.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!