2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Karácsony politikai alapon szeretné elosztani az uniós forrásokat

Baloldali városvezetők bejelentkeztek a Magyarországnak szánt uniós segélyalap felére. Karácsony Gergely helyi népszavazásokkal kényszerítené a kormányt, hogy az önkormányzatok dönthessenek több mint 1200 milliárd forint sorsáról. A Magyarország élőben vendége Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt.

  • Dömötör Csaba: Karácsony politikai alapon szeretné elosztani az uniós forrásokat

„2500 milliárd forint. Ez a teljes segélyalap, ennek a felét szeretné Karácsony Gergely ő maga illetve a baloldali önkormányzatokkal együtt elkölteni. Milyen feltételekkel tudná támogatni a kormány ezt az ötletet?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„Nézzük azért meg először, hogy mi ennek a jelentősége és melyek a tapasztalataink, de először is azt azért érdemes megállapítani, hogy ő baloldali önkormányzatoknak szeretne pénzt az uniótól, az gyakorlatilag annak bizonyítéka, hogy politikai alapon szeretné elosztani ezeket a forrásokat. (…) Ezekkel az uniós támogatásokkal kapcsolatban az a tapasztalatunk, hogy azokat a támogatásokat vehetjük garantáltnak, amelyeket a nemzeti kormányok számára címkéznek fel. Hogyha közvetlenül kell pályázni Brüsszelből, ott az a tapasztalatunk, hogy arányait tekintve több pénz áramlik vissza a régi, nagy tagországokba. Tehát gyakorlatilag ez a kezdeményezés azzal a súlyos kockázattal jár, hogy forrásvesztést szenved el Magyarország. Tehát gyakorlatilag ez egy pártpolitikai célú hazárdírozás.”

-          válaszolta Dömötör Csaba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!