2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Dömötör Csaba: Karácsony politikai alapon szeretné elosztani az uniós forrásokat

Hír TV

2020. október 20., kedd 20:02

Baloldali városvezetők bejelentkeztek a Magyarországnak szánt uniós segélyalap felére. Karácsony Gergely helyi népszavazásokkal kényszerítené a kormányt, hogy az önkormányzatok dönthessenek több mint 1200 milliárd forint sorsáról. A Magyarország élőben vendége Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt.

„2500 milliárd forint. Ez a teljes segélyalap, ennek a felét szeretné Karácsony Gergely ő maga illetve a baloldali önkormányzatokkal együtt elkölteni. Milyen feltételekkel tudná támogatni a kormány ezt az ötletet?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„Nézzük azért meg először, hogy mi ennek a jelentősége és melyek a tapasztalataink, de először is azt azért érdemes megállapítani, hogy ő baloldali önkormányzatoknak szeretne pénzt az uniótól, az gyakorlatilag annak bizonyítéka, hogy politikai alapon szeretné elosztani ezeket a forrásokat. (…) Ezekkel az uniós támogatásokkal kapcsolatban az a tapasztalatunk, hogy azokat a támogatásokat vehetjük garantáltnak, amelyeket a nemzeti kormányok számára címkéznek fel. Hogyha közvetlenül kell pályázni Brüsszelből, ott az a tapasztalatunk, hogy arányait tekintve több pénz áramlik vissza a régi, nagy tagországokba. Tehát gyakorlatilag ez a kezdeményezés azzal a súlyos kockázattal jár, hogy forrásvesztést szenved el Magyarország. Tehát gyakorlatilag ez egy pártpolitikai célú hazárdírozás.”

-          válaszolta Dömötör Csaba.

Hír TV