2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Dömötör Csaba: Jó úton haladunk

2020. január 9., csütörtök 20:11

Új klímatervet fogadott el a kormány, minden kórházi kórtermet és várótermet felújítanak. A miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján elhangzottakról Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát Földi-Kovács Andrea kérdezte.

Mindenhol probléma, és mindenhol foglalkoznak a klímavédelem kérdéskörével. Ezért a kormány egy klímavédelmi akciótervet készít.

Vannak olyan események, ezek közé sorolhatjuk éppen az ausztráliai tragédiát is, amelyek éppen hevesebbé teszik az ezzel kapcsolatos vitát, de a kormány már évek óta cselekszik, mert azt gondoljuk, hogy a drasztikus következményeket a Kárpát-medencében el lehet kerülni, de ehhez egy jól szervezett, egy jól megfogalmazott tervre van szükség, hogy meg tudjuk kezdeni az alkalmazkodást

-hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba hozzátette, nagyon fontos még azelőtt mielőtt a kormány elfogadná az akciótervet, hogy legyen pár alapelv.

Az államtitkár nagyon fontosnak tarja, hogy elsősorban a szennyezők fizessenek, vagy az intézkedések ne eredményezzenek áremelkedéseket (például az élelmiszerek esetében), valamint fontos elvnek tartja Dömötör Csaba azt is, hogy Brüsszel ne csökkentse a kohéziós forrásokat.

Az atomenergia nélkül nagyon nehéz lenne elérni azt, hogy alacsony kibocsátású legyen a magyar gazdaság. Egyébként jó úton haladunk. Azon huszonegy ország között vagyunk, akik úgy tudták növelni a gazdasági teljesítményüket, hogy közben a széndioxid kibocsátás csökkent. Ezen az úton szeretnénk tovább menni.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV