2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Az oltást támadó kampány ellenére az oltási program eredményes

Már több mint egymillió embert beoltottak, miközben egyre nő az aktív fertőzöttek száma. A Magyarország élőben vendége Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt.

  • Dömötör Csaba: Az oltást támadó kampány ellenére az oltási program eredményes

„Ma a miniszterelnök úr azt mondta, hogy a helyzet nem könnyű, de már a célegyenesben vagyunk. Mit lát ő, amit mi nem?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Az oltási program részleteiben látja. Mégiscsak jó érzés ránézni a táblázatra sokféle szempontból. Egyrészt azt látni, hogy már hét számjegyű a beoltottak aránya. 10 százalékon túl vagyunk, ami azt is jelenti, hogy egymillión túl vagyunk Magyarországon, ami azért is nagy fegyvertény, mert hogyha az uniós átlagot nézem, akkor az valamivel több mint 6 százalék. Egyre inkább kinyílik az olló és az is egyértelmű, hogy ennek mi az oka. Ennek az az oka, hogy a magyar kormány nem ült tétlenül, amikor látta, hogy akadozva érkeznek a nyugati szállítmányok, hanem elkezdett más irányban is tájékozódni. (…) Minden baloldali szirénhang ellenére, az oltást támadó kampány ellenére ez az oltási program eredményes és májusra eljuthatunk oda, hogy egy hasonló lakosságszámú uniós országhoz képest már több mint 3 millióval több oltást tudunk majd beadni”

-          válaszolta Dömötör Csaba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!