2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Vezércikk 03:00

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: A Momentum úgy járjon el Cseh Katalin ügyében, ahogy azt állandóan követeli

A jogsértő megfigyelések miatt az Orbán-kormány lemondását követeli az ellenzék. Erre is reagált Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a HírTV stúdiójában Trombitás Kristófnak.

  • Dömötör Csaba: A Momentum úgy járjon el Cseh Katalin ügyében, ahogy azt állandóan követeli

Ellenzéki képviselők a kormány azonnali lemondását követelték a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székháza előtt tartott hétfő esti tüntetésen. Dömötör Csaba szavai szerint a követelés nem érintette érzékenyen a kormány képviselőit, hiszen választási év közeledik és azt látni, hogy különböző ügyekben demonstrálnak a baloldali pártok.

Milyen jó, hogy lehet tüntetni Magyarországon, ami azt bizonyítja, hogy mégiscsak túl vagyunk a harmadik hullámon, ami az oltási programnak köszönhető, most pedig az a feladat, hogy egy esetleges következő hullám minket felkészülten érjen

- közölte

A hétfő esti demonstrációról szólva a politikus elmondta, az túl nagy érdeklődést nem váltott ki, szerinte – mint fogalmazott – azért sem, mert

„kilóg a külföldi lóláb”, egy jól összehangolt kampányakcióról van szó.

Azt pedig különösen furcsának nevezte az államtitkár, hogy most azok próbálják számon kérni a kormányt, akik annak idején külföldi titkosszoláglatokat hoztak be és arra is volt példa, hogy az akkori kormány maffiózókkal egyeztessen fideszes politikusok lehallgatására.

A Cseh Katalin momentumos EP-képviselő egyre dagadó botránya kapcsán Dömötör Csaba emlékeztetett, az ellenzéki politikusoknak az elmúlt években megszilárdult az az elképzelése, hogy aki uniós forrásokkal kapcsolatos megbízást kap, az gyakorlatilag lop.

Erre kiderül, hogy az egyik meghatározó politikusuk óriási nagyságrendben kapott megrendelést, amikor még cégvezető volt. Ha helytállóak a sajtóhírek, akkor az egyik pályázatban pedig az olimpiai pályázatra hivatkoztak. Ez a párt gyakorlatilag úgy született, hogy a Magyarországon megrendezendő olimpia ellen kampányolt, megáll az ész

– tette hozzá.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az ügy kapcsán ezernyi kérdés sorakozik fel és jó lenne, ha a nyilvánosság válaszokat kapna.

Teljes beszélgetés: 

 

Kapcsolódó anyagok:

Deák Dániel: A Momentum saját magát végzi ki

 

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!