2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: A Fidesznek és a kormánynak nincsen oka arra, hogy változtasson a politikáján

Bár napról napra közelebb vagyunk ahhoz, hogy az oltás idehaza is elkezdődjön, a járvány nyomai nem múlnak el rögtön, ezért a készültséget fent kell tartani - mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Az államtitkár kitért a teljes ellenzéki összefogásra is. Ennek kapcsán pedig megjegyezte, hogy a Fidesznek és a kormánynak nincsen oka arra, hogy változtasson a politikáján.

  • Dömötör Csaba: A Fidesznek és a kormánynak nincsen oka arra, hogy változtasson a politikáján

Orbán Viktor miniszterelnök ma azt mondta, hogy 2021 végéig fennmaradhat a járványügyi készültség. Hogy kell ezt a mondatot pontosan érteni – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Bár napról napra közelebb vagyunk ahhoz, hogy az oltás idehaza is elkezdődjön, a járvány nyomai nem múlnak el rögtön, ezért a készültséget fent kell tartani – válaszolta Dömötör Csaba, majd hozzátette, hogy kérdés az is, hogy a rendkívüli jogrendet, illetve a kijárási tilalmat meddig kell fenntartani. Összefoglalóan erre úgy lehet válaszolni, hogy mindaddig, amíg a járványhelyzet indokolja 

– hangsúlyozta az államtitkár.

A kijárási tilalom az januárig érvényes, addig látunk, utána folyamatosan nézni kell a számok alakulását, de minden intézkedés a járvány alakulásától függ. De a legfontosabb szempont az emberéletek védelme – mutatott rá Dömötör Csaba.

A beszélgetés során érintették azt is, hogy a hétvégén létrejött a teljes ellenzéki összefogás. Ez milyen feladatokat és terheket ró a Fideszre – tette fel a kérdést a műsorvezető.

A Fidesznek és a kormánynak nincsen oka arra, hogy változtasson a politikáján: továbbra is fókuszban marad a családok védelme, a munkahelyek teremtése és az ország biztonságának kérdése

– hangsúlyozta az államtitkár.

Dömötör Csaba arra is rámutatott, hogy nem volt meglepő ez a fejlemény, hiszen, aki követi a parlamenti vitákat az évek óta nehezen tudja megkülönböztetni, hogy melyik felszólaló DK-s, melyik jobbikos vagy párbeszédes. A módja viszont az tanulságos, hiszen Gyurcsány Ferenc pár nappal előtte egy nagyinterjúban arról beszélt, hogy nála egymásnak adják a kilincset a baloldali vezetők és véleményvezérek, és a DK elnöke ebben az interjúban azt is kiemelte, hogy már csak a Jobbiknak „kell beadnia a derekát”, ez szombaton meg is történt. Tehát ez azt jelenti, hogy

míg Vona Gábor volt pártelnök eladta a Jobbik lelkét, addig utódja Jakab Péter meg sem próbálkozott azzal, hogy ezt visszaszerezze. Gyakorlatilag átadta a pártot Gyurcsány Ferencnek

– húzta alá az államtitkár.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!