2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Deutsch Tamás: Az elképesztő vereségből sem tanulva támad tovább az ellenzék

Az egyik legrosszabb hírnek, és nettó felelőtlenségnek nevezte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, hogy elindult az Európai Parlament részéről egy olyan politikai manőversorozat, amelynek az a célja, hogy megtorpedózzák a 27 állam- és kormányfőnek a hétéves keretköltségvetésre vonatkozó történelmi jelentőségű megállapodását. A politikus Magyarország élőben című műsorunkban arról is beszélt, hogy az elképesztő vereséget szenvedő magyarországi ellenzék csúfos kudarca több tényezőből áll össze.

  • Deutsch Tamás: Az elképesztő vereségből sem tanulva támad tovább az ellenzék

Az Európa Parlament csütörtöki plenáris ülésén az uniós tagállamok vezetői által kedden elfogadott 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetést és a koronavírus-járvány által sújtott gazdaságok helyreállítását célzó pénzügyi csomagra vonatkozó EP-állásfoglalás vitájára került sor. A baloldali többségű Európai Parlament végül megszavazott egy állásfoglalást. Ebben kifogásolják, hogy a kedden véget ért uniós csúcs kompromisszumos megállapodása nem kötötte össze az uniós pénzeket a jogállamisággal.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető emlékeztetett, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az uniós csúcson elfogadott költségvetési kompromisszumot olyan keserű pirulának nevezte, amit le kell nyelni, ugyanakkor az MSZP-s Ujhelyi István és a DK-s Dobrev Klára is előre jelezte, hogy nem szavaznak meg a jogállamisági feltételeket keményen nem érvényesítő költségvetési javaslatot. A felvetésre reagálva Deutsch Tamás leszögezte,

a magyarországi ellenzék súlyos politikai verséget szenvedett.

Több mint egy év óta, mindent egy lapra feltéve azért küzdöttek, hogy a kiindulópontként is elfogadhatatlanul alacsony költségvetési javaslatban szereplő rendkívül alacsony, Magyarországnak jutó támogatás még csökkenjen

– tette hozzá.

Kiemelte, a magyarországi baloldal a tagállamoknak járó forrásokból elvont, úgynevezett közvetlen brüsszeli források támogatási formájára számított, aminek az a lényege, hogy a magyar nemzeti borítékban lévő összeg 97-98 százalékát elveszítenénk. Túl ezen – folytatta –

az volt a céljuk, hogy politikai jogi és pénzügyi büntetést kapjon Magyarország.

A politikus a baloldal elképesztő veresége részének nevezte, hogy soha annyi pénz nem érkezett Magyarországra, mint amennyi fog, hogy törölték a jogállamisági mechanizmusra vonatkozó szövegrészt az EU-csúcstalálkozón a záródokumentumból, valamint azt is, hogy Angela Merkel német kancellár ígéretet tett, arra, hogy a német elnökség alatt, 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkely szerinti eljárást.

Deutsch Tamás szerint az európai balliberálisok, köztük a magyar balliberálisok sohasem tudnak beletörődni egy politikai vereségbe. A balliberális többségű Európai Parlament szerepfelfogása kapcsán úgy fogalmazott,

ők azt hiszik a csík tolja a repülőt,

a nemzeti érdekek képviselte, a történelmi jelentőségű megállapodás mielőbbi érvényre juttatása helyett „kekeckednek, csűrnek-csavarnak, próbálnak minél nagyobb botokat betenni a küllők közé”.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!