2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Magyarország élőben

Deutsch Tamás: A Klubrádió vezetése saját maga alatt reszelte el a fát

Tetszettek volna törvénytisztelő rádióműködtetőnek lenni – így reagált Deutsch Tamás arra, hogy kedden megszületett a Fővárosi Törvényszéken az ítélet a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben kedden. A rádió már csak a héten használhatja a frekvenciáját. A Fidesz európai képviselője Magyarország élőben című műsorunkban leszögezte, valójában egy jogi ügyről van szó, a politikai irányultságtól függetlenül a médiaszabályokat minden orgánummal be kell tartatni, a Klubrádió pedig nem áll a törvények felett.

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott, a Klubrádió elnyomása, elhallgatása ellen krokodilkönnyeket hullató lelkes baloldaliakon túl meg kell nézni a tényeket.

Hagyjuk meg Nyugat-Európa őrültjeinek, hogy kizárólag a fake news világából tudnak tájékozódni

– tette hozzá.

Deutsch Tamás közlése szerint Magyarországon a média világát szabályozó törvény egy olyan törvény, amely az európai intézmények tanúbizonysága szerint is abszolút megfelel a sajtószabadságot meghatározó európai normáknak.

Kiemelte, ez a törvény úgy fogalmaz, hogy a kormánytól függetlenül működő médiahatóság pályázatán valaki frekvenciajogosultságot nyer el, akkor ez őt hét évig illeti meg, majd dönthet úgy a testület, hogy meghosszabbítja azt automatikusan, vagy pedig pályázatot ír ki. A törvény kötelezettségének írja el a független médiahatóságnak, ha törvényszegő módon működött egy rádió vagy egy televízió, akkor nem dönthet úgy, hogy a frekvenciajogosultságot automatikusan meghosszabbítja.

A legutóbbi évben két alkalommal súlyos médiaszabályozással ellentétes magatartást tanúsított a Klubrádió, mind a kétszer megbírságolta a médiahatóság és egyetlenegy alkalommal sem fellebbeztek a döntés ellen, mert ők is tudták, hogy szabálytalanságot követnek el. A hét év alatt hatszor bírságolta meg őket vagy állapította meg a szabálytalanságot a médiahatóság, egyetlenegy alkalommal sem fellebbeztek

– emlékeztetett Deutsch Tamás.

A médiahatóságnak csak a pályázat kiírására volt lehetősége, és - mint arra az EP-képviselő rámutatott - a Klubrádió a médiatörvény kötelező rendelkezése alapján meghozott hatósági döntést megtámadta a bíróság előtt, a független magyar bíróság pedig kimondta,

a médiahatóság helyesen döntött.

Teljes beszélgetés:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Alapjogokért Központ: Tények a Klubrádió frekvenciaügyével kapcsolatban

„Az vár a bírákra, mint Rajk Lászlóra” – így fenyegetett a balliberális újságíró

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!