2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

„Az vár a bírákra, mint Rajk Lászlóra” – így fenyegetett a balliberális újságíró

Korábban még csak a nemzeti oldalhoz köthető közéleti személyiségek, ma már a bíróságok is a baloldal célkeresztjébe kerültek – így reagált Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász Rózsa Péter baloldali újságíró fenyegetésére. A Klubrádió műsorvezetője a Fidesz vazallusainak nevezte a törvényszéket, amiért a bíróság nem adott ideiglenes sugárzási engedélyt a Klubrádiónak, majd arra emlékeztett, hogy Rajk Lászlót is kivégeztették a kommunista rezsimben, erre számíthatnak a bírák is.

  • „Az vár a bírákra, mint Rajk Lászlóra” – így fenyegetett a balliberális újságíró

Nem tudja elfogadni a fővárosi törvényszék döntését a balliberális Klubrádió műsorvezetője. Rózsa Péter meg is fenyegette a bírákat, miután kiderült, hogy elutasították a Klubrádió frekvenciameghosszabbítási perében az az azonnali jogvédelem iránti kérelmet. A műsorvezető ezután a Fidesz vazallusainak nevezte a törvényszéket és kifejtette: az vár a bírákra, mint Rajk Lászlóra, akit a kommunista rezsim kivégeztetett.

A Klubrádióról nagyon régóta tudjuk, hogy egy posztkommunista fészek

– így reagált a Volner Párt elnöke a fenyegetésre. Volner János sajnálatosnak tarja, hogy pont az a baloldali holdudvar fenyeget, amely demokráciát és jogállamiságot követel Magyarországon.

Látható, hogy a kommunisták nem változtak az idők folyamán, folyamatosan diktatórikus hatalomgyakorlás eszközeivel próbálják elhallgattatni azokat az embereket, akik semmi mást nem tesznek, mint mindannyiunk érdekében képviselik a törvényességet, a jogrendszert és az igazságosságot Magyarországon. Időnként a törvényesség láthatóan a baloldalnak fájdalmat okoz, hiszen ezek a törvények kiterjednek a baloldali politikusokra is és a felelősségre vonásukat eredményezi

– mondta a Volner Párt elnöke.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint elfogadhatatlan Rózsa Péter fenyegetőzése. Toroczkai László az üggyel kapcsolatban megjegyezte, a rendszerváltás után sokáig kommunista szellem uralkodott a joggyakorlásban, azonban ez mára megváltozott.

A rendszerváltozást, azt egyszerűen elsikkasztották és a régi kommunista káderek azok itt maradtak és hosszú éveken évtizedeken keresztül a bíróságokon láttuk, hogy továbbra is egyfajta kommunista szellem uralkodott. Én örülök annak, hogyha bárhol, a bíróságokon, vagy bármelyik más végrehajtó szervnél is akár, bárhol van egyfajta változás. Ennek már harminc évvel ezelőtt meg kellett volna történnie

– nyilatkozta a politikus.

Már a bíróságok ellen is nyíltan fenyeget és lázít a baloldal

– így reagált Ifj. Lomnici Zoltán az esetre.

A rajki párhuzam akár egy baloldali, vagy baloldalhoz kötődő véleményvezér részéről meglehetősen megdöbbentő és azt is kijelenthetjük, hogy az elkövetkező időszakban is prognosztizálható, hogy a baloldal a független magyar bíróságokat megpróbálja minden eszközzel nyomás alá helyezni

– mondta Híradónknak az alkotmányjogász.

Korábban Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum józsefvárosi önkormányzati képviselője a kormány tagjait fenyegette meg. A járványkezeléssel kapcsolatban azt írta: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért. Gyurcsány Ferenc pedig a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját fenyegette azzal, hogy földönfutóvá teszi.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!