2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Magyarország élőben

Deák Dániel: Karácsony súlyos állításokat fogalmazott meg a baloldalról

Tarlós István mögött egységes politikai közösség van, míg Karácsony Gergely mögött civakodó, veszekedő pártok, akiktől a maffia módszerek sem idegenek - hangzott el a Hír TV műsorában.

  • Deák Dániel: Karácsony súlyos állításokat fogalmazott meg a baloldalról

Szocialista korrupcióról és családja megfenyegetéséről beszél Karácsony Gergely egy most kiszivárgott hangfelvételen. A baloldal főpolgármester-jelöltje szerint, ha nem egy erős MSZP-s kerül Zugló élére, akkor a helyi szocialisták szétlopják azt. A botrányos felvételt szerda este a Herbal Reality youtube csatornáján hozták nyilvánosságra, de nem sokkal később letörölték azt. A hanganyagot először a balliberális 444. hu közölte. A felvételen Karácsony Gergely két másik emberrel beszélget, a baloldali főpolgármester-jelölt azt ecseteli, hogy milyen harcokat vív Zuglóban az MSZP-vel. Karácsony Gergely a hangfelvételen azt is mondja: Tóth Csaba, kerületi MSZP-s vezető többször megfenyegette a családját.

A témával kapcsolatban Deák Dániel a XXI. Század Intézet politológusa a következőket mondta:

„Azt már lehetett tudni, hogy főként a zuglói MSZP-vel Karácsony Gergelynek rendkívül rossz a viszonya. Amikor a közgyűlésben vitatkoztak egymással és Karácsony Gergely a nyilvánosságban is megszólalt, akkor egyértelművé tette, hogy nem tud együttműködni a szocialistákkal. Ez tulajdonképpen azért érdekes, mert ugye most az MSZP Párbeszédnek a jelöltje volt az előválasztás során a főpolgármester-jelöltségre és most is ugye egy közös ellenzéki jelöltnek mondja magát, ahol egy komoly támogató a szocialista párt. Innentől kezdve feltehetjük a kérdést, hogy miként lehet azt elképzelni, hogy mondjuk Karácsony Gergely győzne, ő lenne a főpolgármester, akkor hogyan tudna együttműködni ezt követően ezekkel a politikusokkal? Nagyjából el lehet képzelni, ugyanilyen maffia módszerek, ugyanilyen leszámolások lennének jellemzőek. Itt Tarlós István mögött egységes politikai közösség van, ahol azért ilyen hangfelvételek, ilyen megszólalások egyáltalán nincsenek, míg Karácsony Gergely mögött civakodó, veszekedő pártok, akiktől azért ilyen maffia módszerek sem idegenek.”

A politológus szerint jelenleg nem az indulatok felkorbácsolásáról van szó a hangfelvétellel, hanem arról, hogy komoly harc zajlik az ellenzéken belül a színfalak mögött.  

„Aki Magyarországon élt az elmúlt kilenc évben és nézte ezeknek az ellenzéki pártoknak a tevékenységét, annak nem lehetnek kétségei arról, hogy itt nem egyfajta pillanatnyi indulatról van szó, egy pillanatnyi kiszólásról. Maga ez a hangfelvétel is nagyon kemény állításokat tartalmaz, itt megfenyegetésekről van szó, arról, ha visszamegy Zuglóba, akkor őt gyakorlatilag kicsinálják, neki nem lesz már jövője. Ilyen nagyon komoly szintre süllyedt az ellenzéki párbeszéd, itt sokkal többről van szó, mint az indulatoknak a felkorbácsolásáról. Itt tényleg annak vagyunk a szemtanúi, amit már a színfalak mögött régóta sejthettünk, hogy míg a kamerák előtt most pár hétig, pár hónapig próbálják az egységes ellenzéknek a képét felmutatni ezek a pártok, és ezek a politikusok, addig a színfalak mögött tényleg öldöklő harc zajlik. Ha feltesszük a kérdést, hogy kinek az érdeke és kinek tett most jót, hogy ez a hangfelvétel kiszivárgott, akkor egyértelműen Gyurcsány Ferencet és a DK-t lehetne megjelölni, hiszen a színfalak mögött az EP-választás óta és azelőtt is annak voltunk a szemtanúi, hogy a DK igyekszik átvenni az MSZP-től a vezető szerepet. Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni az ellenzéki oldal irányvonalát.”

Teljes műsor: 

A kormányinfón erről a témáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A cikket az alábbi linken olvashatják: 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/kormanyinfo-eloben-a-hir-tv-musoran-2487887 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!