2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Gulyás Gergely: Maffiaviszonyokra emlékeztető állapotok vannak a baloldalon

„Elássák, ha visszatér Zuglóba” – a kiszivárgott Karácsony-felvételről is elmondta véleményét a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

  • Gulyás Gergely: Maffiaviszonyokra emlékeztető állapotok vannak a baloldalon

Ha valaki ma tájékozódni akar azzal kapcsolatban, hogy milyen belső viszonyok vannak a balliberális oldalon, akkor érdemes meghallgatnia azt a hangfelvételt, amit a 444.hu hozott nyilvánosságra - válaszolta újságírói kérdésre Gulyás Gergely, aki szerint világos, hogy maffiaviszonyokra emlékeztető állapotok vannak a baloldalon, ezeknek Karácsony Gergely is a részese. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra reagált, hogy súlyos állításokat tartalmazó felvétel jelent meg szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján - erről a 444 számolt be. 

Az egyik kérdésre felelve Karácsony azt mondja: 

 „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

Gulyás Gergely elképesztőnek nevezte, hogy valaki öt évig polgármester Zuglóban és olyan mértékben alkalmatlan a városrész vezetésére, hogy úgy fenyegetik, ő oda már vissza sem mehet.

A felvételen Karácsony Gergely kérdésre válaszolva elmondta, Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke többször is megfenyegette őt és családját.

Szolidáris vagyok Karácsony Gergellyel, hogy a szocialisták több alkalommal megfenyegették a családját elmondása szerint. Tehát, ezek azok a viszonyok, amelyeket a magyar politikából teljes egészében kiiktatni nem sikerült

- tette hozzá.

Gulyás Gergely leszögezte, 

az alkalmatlanság nagyobb bizonyítékát annál, minthogy a saját jegyzője 4,5 év polgármesterség után, azt mondta, hogy a többi kerület fejlődik Zugló egy helyben áll, csak azért nincs csőd, mert van egy kétmilliárdos védernyő (...) ott nem biztos, hogy a közélettel kell hivatásszerűen foglalkozni.

Karácsony Gergely szerint manipulatív felvételről van szó. Gulyás Gergely erre reagálva szánalmasnak nevezte a magyarázkodást. 

Nagyon szánalmas Karácsony magyarázkodása, ráadásul egyenesen következik a baloldali maffiaviszonyokból, hogy mindent felvesznek egymásról

- jelentette ki.

A szerdai kormányülésen született döntések közül Gulyás Gergely elmondta: 

Az új olasz kormány megalakulásával számtalan fejlemény történt Európában.

A miniszter közlése szerint bárhol Európában, ahol baloldali kormány kerül hatalomra, akkor egy bevándorláspárti politika veszi kezdetét. Az olaszok megnyitották a kikötőket, ez meghívó a migránsoknak.

A politikus elmondta, a távozó Európai Bizottság egy utolsó küzdelmet indított annak érdekében, hogy a kvóta szerint elosztás újra napirendre kerüljön. 

A schengeni szabályokat betartó magyar kormány közben nem kapja meg a határvédelemhez kért uniós hozzájárulást

- tette hozzá. 

A kormány álláspontja világos, nem veszünk részt kvóta szerinti elosztásban, de szívesen részt veszünk kvóta szerinti kiszállításban

- emelte ki Gulyás Gergely.

A tárcavezető elmondta,

napokon belül Ahmed H.-t vissz fogják szállítani Ciprusra. Őt 10 évre kitiltották Magyarországról.

A politikus elmondta,

nyilvánvaló, hogy amikor a kötelező kvóta napirendre kerül, akkor megerősödnek a Magyarország elleni támadások, de a támadások ellenére hazánk nem megnyitja, hanem megvédi a határokat. 

Több férőhely és hosszabb nyitvatartás lesz a hajléktalanellátókon

Kilenc budapesti aluljáró lezárásáról, továbbá a hajléktalanellátók hosszított nyitvatartásáról és új férőhelyek kialakításáról döntött a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Gulyás Gergely azt mondta, Tarlós István főpolgármesterrel is konzultálva született a hajléktalanellátó rendszer működését érintő kormánydöntés. Az aluljárólezárást a köztisztaság és a méltó életkörülmények biztosításával indokolta. Hozzátette, 130 új férőhely kialakítására tesznek javaslatot.

A miniszter arról is tájékoztatást adott, hogy a kormány legutóbbi ülésén az iskolakezdéssel kapcsolatban áttekintették az oktatás helyzetét. Hangsúlyozta, a 2020-as költségvetés alapján az állam 645 milliárd forinttal fordít többet oktatásra, mint 2010-ben. Célul tűzte továbbá, hogy 2020 szeptemberében már minden általános és középiskolás ingyen kapja a tankönyvet, így jövőre 14 milliárd forintra emelkedik az ingyenes tankönyvprogramra fordított kormányzati támogatás, ami a 2010-es duplája.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!