2021. április 13.,
kedd, Ida napja

Deák Dániel: A kormány minden társadalmi csoportnak igyekszik segíteni

2021. január 15., péntek 19:03

Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti munkavállalóknak 2022 januárjától. Az ellenzék máris támadja a tervezetet, azt mondják, hogy a kormány mélységesen lebecsüli a fiatalokat. A Magyarország élőben extra vendége Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője volt.

„Itt a 25 év alatti korosztályról van szó. A KSH adatai szerint ez nagyjából 325 ezer fiatalt érint. Tehát nagyjából ennyien gazdaságilag aktívak és esetükben is ez több tízezer forintos havi megtakarítás plusz forrást jelent. A miniszerelnök is utalt a reggeli rádióinterjúban arra, hogy ez a kormány minden társadalmi csoportra, minden korosztályra igyekszik odafigyelni. (…) Ez azt mutatja, hogy a Fidesz egy néppárt és így a kormány is egy néppárti politikát folytat”

- fogalmazta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

„Arra a következtetésre jutottam, hogy ezt akárhogy is számolom az SZJA elengedése a havi benzinfogyasztásom. 1-2 teli tank, de akár említhetném itt a telefonszámlámat, mert azt is be fogom tudni belőle fizetni. Gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”

- mondta Bóka Bence, aki 23 éves és részesülni fog az SZJA mentességből.

„Érdekes kritikák jönnek az ellenzék részéről, egy nappal az után, hogy Fekete-Győr András 100 ezret osztogatna azoknak, akik beoltatják magukat. Itt nem szavazatvásárlásról van szó. A kormányzati politika már régóta azt az utat követi, hogy minden társadalmi csoportnak igyekszik segíteni és megtalálni azt a lehetőséget, ahol az ő élethelyzetükön lehet javítani” – tette hozzá Deák Dániel.

Teljes beszélgetés:

HírTV