2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Magyarország élőben

Deák Dániel: A kormány minden társadalmi csoportnak igyekszik segíteni

Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti munkavállalóknak 2022 januárjától. Az ellenzék máris támadja a tervezetet, azt mondják, hogy a kormány mélységesen lebecsüli a fiatalokat. A Magyarország élőben extra vendége Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője volt.

  • Deák Dániel: A kormány minden társadalmi csoportnak igyekszik segíteni

„Itt a 25 év alatti korosztályról van szó. A KSH adatai szerint ez nagyjából 325 ezer fiatalt érint. Tehát nagyjából ennyien gazdaságilag aktívak és esetükben is ez több tízezer forintos havi megtakarítás plusz forrást jelent. A miniszerelnök is utalt a reggeli rádióinterjúban arra, hogy ez a kormány minden társadalmi csoportra, minden korosztályra igyekszik odafigyelni. (…) Ez azt mutatja, hogy a Fidesz egy néppárt és így a kormány is egy néppárti politikát folytat”

- fogalmazta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

„Arra a következtetésre jutottam, hogy ezt akárhogy is számolom az SZJA elengedése a havi benzinfogyasztásom. 1-2 teli tank, de akár említhetném itt a telefonszámlámat, mert azt is be fogom tudni belőle fizetni. Gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”

- mondta Bóka Bence, aki 23 éves és részesülni fog az SZJA mentességből.

„Érdekes kritikák jönnek az ellenzék részéről, egy nappal az után, hogy Fekete-Győr András 100 ezret osztogatna azoknak, akik beoltatják magukat. Itt nem szavazatvásárlásról van szó. A kormányzati politika már régóta azt az utat követi, hogy minden társadalmi csoportnak igyekszik segíteni és megtalálni azt a lehetőséget, ahol az ő élethelyzetükön lehet javítani” – tette hozzá Deák Dániel.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!