2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Magyarország élőben

Csóka Mónika: Fontos, hogy a gyerekek megtanuljanak figyelni a saját testükre

Online formában tartják meg a Semmelweis Egészség Napokat, a részletekről Dr. Csóka Mónika, egyetemi docens beszélt.

A kamaszok sokszor szégyellik vagy nem ismerik fel, ha folyamatosan változó testükön olyan jeleket érzékelnek, amelyekkel szakorvoshoz kellene fordulniuk. Ezért is kiemelten fontos, hogy tisztában legyenek azzal, meddig tartozik valami a normális fejlődésbe, és mikor érdemes betegségre gyanakodni. Idén online formában tartják meg június 25-én a Semmelweis Egészség Napokat, így vélhetően a szükséges információk is könnyebben eljutnak majd a modern elektronikai eszközök iránt fogékony kamaszokhoz.

 

„Olyan területeket próbáltunk választani ezekre az előadásokra, amik vagy olyan betegségcsoportokat ölelnek fel, amik a gyerekgyógyászatban is nagyon nagy jelentőséggel bírnak, amik népbetegségek, például a cukorbetegség. Nagyon fontos, hogy korán felismerjük. Ilyenek például a reumatológiai, ízületi betegségek vagy akár a daganatos betegségek. Vagy pedig olyan betegségeket választottunk még, amiknek nagyon nagy a jelentősége, hogy megfelelően karbantartsuk őket vagy időben felismerjük, hogy amikor felnőtt korba érnek a gyerekeink, ne legyenek komoly szövődmények”

- mondta a Tűzoltó utcai Gyermekklinika osztályvezetője, egyetemi docens, Csóka Mónika.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!