2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Európai Híradó 04:00

Magyarország élőben

Cser-Palkovics: A fővárosi közgyűlés döntésének fájdalmas az üzenete a nemzet felé

Rémisztő üzenetnek tartja az új fővárosi közgyűlés Szent István szoborról szóló döntését Cser-Palkovics András Székesfehérvár kormánypárti polgármestere. A városvezető erről Magyarország élőben című műsorunkban beszélt. A politikus bejelentette: ezért az augusztus 20-i állami ünnepségek Székesfehérvárra és Esztergomba költözését javasolja.

  • Cser-Palkovics: A fővárosi közgyűlés döntésének fájdalmas az üzenete a nemzet felé

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere beszélt Magyarország élőben című műsorunkban az ottani politikai életről. Visszaemlékezett a korábbi ciklusokra és azok működésére.

A kormánypárt politikusai ugyanis a jelenlegi testületben többségben vannak, bőven kétharmados arány felett. Ennek ellenére, a régi hagyományok és a demokrácia jegyében, engedik érvényesülni a helyi ellenzéki politikusokat. Tekintettel arra, hogy bár jóval egyharmados arány alatt, de rájuk is érkeztek szavazatok. A Fidesz-KDNP-nek köszönhetően ők is szerepet vállalhatnak a politikai döntések meghozatalában és a döntéshozó folyamatok ellenőrzésében.

A vezetőségi struktúra meghatározásáról is szó esett, a polgármester ugyanis tisztában van vele, hogy mik a döntéshozatali lehetőségei, ugyanakkor azok felelősségei.

Szent István és az Államalapítás ünnepe kapcsán a főváros, Esztergom és Székesfehérvár is említésre került. Székesfehérváron ugyanis ezzel kapcsolatban is születtek, történelmi alapokra helyezett gondolatok.

„Szent István, az államalapító, a nemzet fővárosából kiindulva, nem lehet vita tárgya és nem lehet ideológiai küzdelmek tárgya. Korábban született egy döntés. Lehet, hogy ezzel a döntéssel kapcsolatban felmerülnek problémák. Az is lehet, hogy kell olyan dolgokat döntésként még hozzátenni, ami fontos. Én azt is elfogadom, hogy lehet, hogy ez a kerületnek is fontos, de nem az alakuló közgyűlésen, mert az alakuló közgyűlésen ez mégis csak annak az üzenete, hogy a nemzet fővárosa ideológiai küzdelembe keveredik az államalapító királlyal. Szerintem ez nem helyes.”

- jegyezte meg Cser-Palkovics András.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!