2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Magyarország élőben

Budai Gyula: Az ellenzék kiállt Czeglédy mellett

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint mindenképpen be kellett zárni azt a kiskaput, amely lehetőséget adott arra, hogy köztörvényes bűncselekménnyel gyanúsított személyeket bizonyos pártok feltegyenek a listájukra.

  • Budai Gyula: Az ellenzék kiállt Czeglédy mellett

A parlament kedden elfogadta a lex Czeglédy néven emlegetett törvényjavaslatot. A DK, az MSZP és az LMP frakciója nem szavazta mg a törvényt.

„Ebben a konkrét esetben ez már másodjára fordul elő. Ugyanis tavaly, amikor az áprilisi országgyűlési választások voltak Czeglédy Csaba vas megyében elindult az MSZP-DK közös jelöltjeként, mint egyéni képviselő” -  mondta a Fidesz országgyűlési képviselője. 

Elmondta Czeglédy a szombathelyi választásokon már nem fog tudni elindulni, hiszen az új szabályozás nem teszi neki ezt lehetővé ugyanis, ha a jelöltté válás előtt kényszerintézkedést alkalmaztak az adott személy ellen, nem járhat a mentelmi jog számára.

Az ellenzék szerint ez egy névre szóló jogalkotás, mely arról szól, hogy csorbítsák az ellenzéki képviselőjelöltek esélyeit a 2022-es választásokra. Budai Gyula szerint egyértelmű volt, hogy az ellenzéki pártok hogyan fognak szavazni, főképp a DK és a Gyurcsány család szavazata volt előre látható, hiszen ők menekítették ki Czeglédy-t a büntetőeljárás alól.

Járóka Lívia gratulált Gyurcsány Ferenc feleségének, de Dobrev Klára azt nyilatkozta ő nem szavazta meg Járóka Lívia alelnökké választását az Európai Parlamentben. Budai Gyula szerint itt már igen magas szinten van a gyűlölet, ami Dobrev Klárában és az egész DK-ban van.

„Mi azért vagyunk különbek náluk, mert mi megszavaztuk, vagyis gondolom Járóka Lívia megszavazta Dobrev Klárát és felül tudunk emelkedni ezen a kicsinyes politikai gyűlöletkampányon, amit a Dk és Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc folytat.”

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!