2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Budai Gyula: Az ellenzék kiállt Czeglédy mellett

2019. július 4., csütörtök 20:21

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint mindenképpen be kellett zárni azt a kiskaput, amely lehetőséget adott arra, hogy köztörvényes bűncselekménnyel gyanúsított személyeket bizonyos pártok feltegyenek a listájukra.

A parlament kedden elfogadta a lex Czeglédy néven emlegetett törvényjavaslatot. A DK, az MSZP és az LMP frakciója nem szavazta mg a törvényt.

„Ebben a konkrét esetben ez már másodjára fordul elő. Ugyanis tavaly, amikor az áprilisi országgyűlési választások voltak Czeglédy Csaba vas megyében elindult az MSZP-DK közös jelöltjeként, mint egyéni képviselő” -  mondta a Fidesz országgyűlési képviselője. 

Elmondta Czeglédy a szombathelyi választásokon már nem fog tudni elindulni, hiszen az új szabályozás nem teszi neki ezt lehetővé ugyanis, ha a jelöltté válás előtt kényszerintézkedést alkalmaztak az adott személy ellen, nem járhat a mentelmi jog számára.

Az ellenzék szerint ez egy névre szóló jogalkotás, mely arról szól, hogy csorbítsák az ellenzéki képviselőjelöltek esélyeit a 2022-es választásokra. Budai Gyula szerint egyértelmű volt, hogy az ellenzéki pártok hogyan fognak szavazni, főképp a DK és a Gyurcsány család szavazata volt előre látható, hiszen ők menekítették ki Czeglédy-t a büntetőeljárás alól.

Járóka Lívia gratulált Gyurcsány Ferenc feleségének, de Dobrev Klára azt nyilatkozta ő nem szavazta meg Járóka Lívia alelnökké választását az Európai Parlamentben. Budai Gyula szerint itt már igen magas szinten van a gyűlölet, ami Dobrev Klárában és az egész DK-ban van.

„Mi azért vagyunk különbek náluk, mert mi megszavaztuk, vagyis gondolom Járóka Lívia megszavazta Dobrev Klárát és felül tudunk emelkedni ezen a kicsinyes politikai gyűlöletkampányon, amit a Dk és Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc folytat.”

HírTV