2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Bohár Dániel: Hiába magyarázkodnának Kispesten

2019. október 4., péntek 19:52

Mellbevágó felvételek kerültek a HírTV Informátor című műsorának birtokába. „Aki az önkormányzati politikában nem keres évi száz millió forintot, az hülye”. Ezt a mondatot – és ennél még cinikusabbakat – kispesti szocilista önkormányzati képviselők mondtak egymásnak, zárt körben.

Mi másról, mint tisztességtelen útról van szó, hiszen közpénzek megcsapolásáról, százmilliók visszaosztásáról, külföldi luxusvillákról beszélgetnek egy rejtett kamerás felvételen. Gajda Péter polgármester bizalmasa - Lakner Csaba – fehér por adagolása közben hallható.

Bohár Dániel, a HírTV Informátor című műsorának szerkesztő-riportere több órányi hang- és képi felvételt dolgozott fel. A műsorvezető szerint 4-5 fős baráti társaságban zajlottak az események.

A kispesti szocialisták érdeklődési körét nagyjából úgy tudnám jellemezni, hogy fehér por, pénz, hatalom, korrupció, önkormányzati pénzek, önkormányzati lakások, illetve luxus élet

-mondta Bohár Dániel.

Többféle feltételezés létezik arról, hogy miért készülhettek el a felvételek. Van, aki szerint sértődöttségről van szó, mert kihagyták az illetőt egy üzletből, de akad olyan is, aki azt mondja, hogy a felvétel készítője már nem bírta tovább nézni azt a mérhetetlen mértékű lopást, ami Kispesten folyik. A Gajda Péterből, Lackner Csabából és Kránitz Krisztiánból álló trió Bohár Dániel szerint nem a kerületért akarnak tenni, hanem Kispestet egy üzleti terepnek tekintik és egyetlen céljuk a lehető legtöbb közpénz lecsapolása.

Karácsony Gergely állításai tökéletesen igazak Kispestre, hisz látható, hogy Kispesten egy jól felépített szervezet van arra, hogy a közpénzeket a lehető leghatékonyabb módon elvegyék a kasszából

-mondta az Informátor szerkesztő-műsorvezetője. Hozzátette, hogy ezek a felvételek nem lettek manipulálva és ilyen formában hiába próbálja megmagyarázni az ellenzék.

Az ügy részleteiről többet megtudhatnak a Hír TV 2019.10.04-ei Informátor című műsorából, illetve a Magyar Nemzet egy most induló, több részes cikksorozatából.

HírTV

x
Rendkívüli hír