2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Magyarország élőben

Benkő Tibor: Hatalmas léptéket tudtunk megtenni ezzel a Leopárd beszerzéssel

A legkorszerűbb páncélosokat használhatják a katonák 2023-tól, A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Benkő Tibor, honvédelmi miniszter volt a vendége.

  • Benkő Tibor: Hatalmas léptéket tudtunk megtenni ezzel a Leopárd beszerzéssel

Megnéztem a magyar harckocsinak a számát, elég mostohán bánt velük a honvédség. 1996-ban 1016 darab volt, 2004-ben 200 darab, 2015-ben 12 darab harckocsi volt, mekkorát ugrottunk előre az időben ezekkel a leopárdokkal? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Hatalmas léptéket tudtunk megtenni ezzel a Leopárd beszerzéssel (…) Ezek a Leopárd 2A4-esek, amelyek most beszállításra kerültek, év végéig összesen 12 darab, tehát még 8-at majd hozunk. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a most a most rendszerben lévő harckocsik, T-72-esek, amelyek több, mint 40 évesek. Célunk, hogy ezekről a technikai eszközökről a katonákat át tudjuk képezni egy jóval korszerűbb, modernebb harci eszközre. Ez az átmenet kell, hogy megteremtse annak az alapjait, hogy a 2023-ban érkező leopárd 2A7-esek, amelyek a legkorszerűbb, legmodernebb eszközök, Európában mindössze 3 ország fog ilyen eszközzel rendelkezni, Németország, Dánia és Magyarország, ezekre a katonáinkat fel tudjuk készíteni

- mondta Benkő Tibor, honvédelmi miniszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!