2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Magyarország élőben

Benkő Tibor: Hatalmas léptéket tudtunk megtenni ezzel a Leopárd beszerzéssel

A legkorszerűbb páncélosokat használhatják a katonák 2023-tól, A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Benkő Tibor, honvédelmi miniszter volt a vendége.

Megnéztem a magyar harckocsinak a számát, elég mostohán bánt velük a honvédség. 1996-ban 1016 darab volt, 2004-ben 200 darab, 2015-ben 12 darab harckocsi volt, mekkorát ugrottunk előre az időben ezekkel a leopárdokkal? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Hatalmas léptéket tudtunk megtenni ezzel a Leopárd beszerzéssel (…) Ezek a Leopárd 2A4-esek, amelyek most beszállításra kerültek, év végéig összesen 12 darab, tehát még 8-at majd hozunk. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a most a most rendszerben lévő harckocsik, T-72-esek, amelyek több, mint 40 évesek. Célunk, hogy ezekről a technikai eszközökről a katonákat át tudjuk képezni egy jóval korszerűbb, modernebb harci eszközre. Ez az átmenet kell, hogy megteremtse annak az alapjait, hogy a 2023-ban érkező leopárd 2A7-esek, amelyek a legkorszerűbb, legmodernebb eszközök, Európában mindössze 3 ország fog ilyen eszközzel rendelkezni, Németország, Dánia és Magyarország, ezekre a katonáinkat fel tudjuk készíteni

- mondta Benkő Tibor, honvédelmi miniszter.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!