2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Magyarország élőben

Banai Péter Benő: A tavaszi költségvetések kiállták az idő próbáját

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár volt a vendége.

  •  Banai Péter Benő: A tavaszi költségvetések kiállták az idő próbáját

2015 óta ragaszkodik a kormányzat ahhoz a gyakorlathoz, hogy úgy mennek el nyári szünetre, hogy egy kész, elfogadott költségvetés van az asztalon, de mennyire lehet most előre tervezni 2021-re, ez azért nem egy szokványos év? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Ez így van, az idei évben valóba, de azt gondolom, hogy az elmúlt hat év, mióta az Országgyűlés tavaszi időszakára nyújtjuk be a költségvetési törvényjavaslatot és a megelőző évek azt mutatják, hogy alapvetően nem az elfogadás időpontja az, ami meghatározza egy költségvetés stabilitását, betarthatóságát. Emlékszünk a magyar gazdaságtörténetből olyan költségvetésekre, amelyek december utolsó napjaiban lettek elfogadva, majd a végrehajtás valami teljesen mást mutatott, mint az elfogadott költségvetés. Hál Istennek én azt tudom elmondani, hogy ezek a tavaszi költségvetések kiállták az idő próbáját, gazdasági növekedés úgy alakult, ahogy a kormány számolta, sőt számos esetben kedvezőbben, tudtuk tartani az államháztartási hiányt GPD arányos három százalék alatti mértékét és az adósságráta csökkenő pályán volt. Bízom abban, hogy a főbb kormányzati, országgyűlési célkitűzések 2021-ben is érvényesülni tudnak

- mondta  Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!