2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Bakondi György: Súlyos közegészségügyi problémát is jelenthetnek az illegális bevándorlók

A tálibok előrenyomulásával nyár közepe óta csaknem 1 millióan hagyták el otthonaikat Afganisztánban. Az ENSZ becslései szerint naponta 40-50 ezren indulnak Iránon és Törökországon keresztül Európa felé. A Magyarország élőben vendége volt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, akit Gerhardt Máté műsorvezető kérdezett.

  • Bakondi György: Súlyos közegészségügyi problémát is jelenthetnek az illegális bevándorlók

- Összehasonlítva az előző év hasonló időszakához mennyivel több illegális határátlépőt regisztráltak?

- Jelentős növekedés van. 57900 határsértőt fogtunk el tegnap reggelig, tavaly 18 ezret ugyanebben az időszakban. Tavaly 220 embercsempészt fogtunk el, idén pedig 560-at. Tehát akár határsértők, akár az ő munkájukat pénzért szervező, szállító embercsempészek tekintetében a magyar határszakaszokon jelentős, intenzív mozgás tapasztalható.

- Látható, hogy egyre agresszívebben és gyakrabban támadnak rá a határvédőkre, a katonákra is. Ezzel mit lehet kezdeni?

- Ez nem egyedi, nem csak a magyar határon történő jelenség. Szerte a világon előfordul hogy a bizonyos térségekbe feltorlódó és ezen túljutni nem képes csoportok, elkeseredett hangulatban akár erőszakos módon is megkísérlik a határ átlépését.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!