2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Magyarország élőben

Bakondi György: Nincs már szökésben senki

Nem érte meglepetésként a rendőri erőket a ma hajnali röszkei határincidens - mondta a Magyarország élőben című műsorunkban Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte: tudták, hogy egy nagyobb csoport megpróbál majd bejutni az országba. Bakondi György szerint hasonló támadásokra fel kell készülni, ezért a déli határszakaszt több helyen is megerősítik.

  • Bakondi György: Nincs már szökésben senki

 

Figyelmeztető lövéseket kellett leadni a röszkei határátkelőnél, ahol több mint hatvan migráns próbált Magyarországra bejutni. A stúdióban Földi-Kovács Andrea vendége Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt.

A helyszínen lévő tudósítónk a nap folyamán arról számolt be, hogy néhány illegális határátlépő még mindig szökésben van, mit lehet tudni róluk? - tette fel első kérdését a Magyarország élőben műsorvezetője.

Nincs már szökésben senki – reagált gyorsan és röviden Bakondi György Földi-Kovács Andrea kérdésére. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette nagy nyomás alatt van a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei rész. A határsértők változatos módszerekkel igyekeznek átjutni, eddig létrával vagy alagúton keresztül próbálkoztak. A mostani akció pedig egy csoportos áttörési kísérlet volt, az eddigi egy, kettő vagy maximum tíz emberhez képest.

 

Mit lehet tudni ennek az akciónak a hátteréről?

Múlt héten a belügyminiszter tartott egy értekezletet Bácsalmás térségében, ahol arról is szó esett, hogy a következő időszakban nem kizárt a csoportos áttörési kísérlet, így nem érte meglepetésként a lenti erőket ez az akció, bár a mostani esett fiatal férfiak szervezett, erőszakos fellépése volt. - mondta Bakondi György. 

Terveznek-e bármilyen szigorításokat ezen vagy bármely határszakaszon?

A délelőtt folyamán az a döntés született, hogy a kockázatos helyszínek megerősítéséről intézkedni kell, ez délutánra már meg is történt.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok

Egy kirívó, erőszakos és csoportos áttörési kísérlet történt egy emblematikus helyszínen

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!