2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Magyarország élőben

Bakondi György: A Frontex lépése nem téríti el a kormányt az eddigi álláspontjától

A kitoloncolások miatt kivonul Magyarországról az Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex. Erről kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját.

  • Bakondi György: A Frontex lépése nem téríti el a kormányt az eddigi álláspontjától

Milyen műveletet végzett itt a Frontex és hány fővel voltak jelen

– tette fel a kérdést Bakondi Györgynek Földi-Kovács Andrea.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója erre elmondta, 80 fő a pillanatnyi létszám, de ez változó volt az elmúlt években. Ebből 78 fő három határátkelőhelyen Záhonyban, Tompán és Röszkén, a többiek pedig a zöldhatáron láttak el a magyar rendőrökkel közös határvédelmi tevékenységet. A magyar rendőrségtől 112 fő teljesít szolgálatot a Frontex kötelékénben, míg 400 rendőr kétoldalú kötelében Észak-Macedóniában és Szerbiában.

Tehát a nagyságrendet tekintve a magyar együttműködés magasabb számot mutat

– tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea ezt követően felidézte azt, hogy

a Frontex most azért vonul ki és nem vesz részt tovább a magyar határok védelmében, mert nem szeretne bűnrészességet vállalni a magyar kormánnyal.

Bakondi György erre megjegyezte, hogy ez egy furcsa kijelentés, de korábban is tapasztaltak már furcsaságokat. Majd kitért arra, hogy a Frontex ellen jelenleg zajlik egy vizsgálat, mert Görögországban közreműködött a tengeren való visszafordításban.

Bakondi ezt követően rámutatott arra, hogy

amennyiben idehaza betartanánk az Unió bíróságának azt a döntését, hogy mindaddig nem szabad egy illegális bevándorlót visszaküldeni magyar területről, amíg a menedék kérelmi eljárása le nem zajlik, akkor rövid időn belül ott tartanánk, mint 2015-ben, és tele lennének a városaink és közútjaink jogellenesen itt tartózkodó és kóborló migránsokkal. A bíróság döntésének betartásával pedig az eddigi határvédelmi erőfeszítéseinket is semmisé tennénk. (…) A Frontex lépése tehát nem téríti el a kormányt az eddigi álláspontjától

– szögezte le a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!