2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Magyarország élőben

A társadalom egésze is szorong a kialakult helyzet miatt

  • A társadalom egésze is szorong a kialakult helyzet miatt

Minden ötödik gyerek szorong és boldogtalan a vírushelyzetben. A fiatalok egyre nehezebben küzdenek meg a járvány miatti bezártsággal, az elszigetelődéssel - ez derül ki öt nemzetközi gyermekjogi szervezet közös kutatásából – vezette fel a témát Velkovics Vilmos műsorvezető. Majd azt kérdezte, hogy miért nehéz az intenzív osztályokra kerülőknek, hogy a szkafanderek miatt nem láthatják az ápolóikat.

Gyarmati Rita erre azt válaszolta, hogy eleve egy bizonytalan helyzetben élünk, az intenzív osztályon lenni is egy megterhelő, nehéz állapot, és minderre még rájön egy anonimitás is, nem tudják a betegek kivel vannak kapcsolatban, nem tudnak az orvosok, az ápolók arcáról olvasni.

A pszichológus elmondta, hogy már most is sok dolga van a kollégáival mindazokkal, akik átestek ezen a betegségen vagy megjárták miatta az intenzív osztályt.

Gyarmati Rita a nemrégiben készült felmérés kapcsán arról beszélt, hogy

maga a társadalom is most szorong. Szorong amiatt, mert nem tudja kontrollálni a körülötte lévő dolgokat. A gyerekek kiindulópontja pedig általában a szülő, az ő viselkedésüket utánozzák krízishelyzetekben is. Ezért sok múlik most azon, hogy a szülők mit kommunikálnak a gyerekek felé

- hangsúlyozta.

A szakember a kamaszok esetében pedig rámutatott arra, hogy náluk pedig az okozhat  problémákat, hogy nem tudnak kortárs csoportokban lenni, ami fontos lenne a társas szocializációjuk szempontjából. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!