2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

A Fidesz saját álláspontot alakít ki az EPP-hez való viszonyáról

Hír TV

2019. december 20., péntek 19:45

Heteken belül eldől, milyen álláspontja van a Fidesznek a néppárti tagságával kapcsolatban, amelyet márciusban függesztett fel. Deutsch Tamás EP-képviselő a Magyarország élőben című műsorunkban úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni. A politikus véleménye szerint az EPP jelenleg nem olyan irányba halad, amely a Fidesznek megfelelő lenne.

 

Deutsch Tamás szerint az úgy korrekt és természetes, ha van az Európai Néppártnak egy új elnöke, Donald Tusk ráadásul jelezte, hogy a régi, személyes jó viszony kapcsán is szeretne a Fidesz néppárton belüli tagságának kérdéséről személyesen beszélni a Fidesz elnökével, a magyar miniszterelnökkel.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni.

Márciusban a néppárt liberális széle kezdeményezte a Fidesz kizárását, mi azt mondtuk, hogy nem akarjuk terhelni az európai parlamenti választásra készülő néppárt belső életét egy Fidesz-üggyel, és azt mondtuk felfüggesztjük a tagságunkat, három bölcset jelöljön ki a néppárt, nézze meg, mi a Fidesz politikája és ősszel döntsön arról, van-e helye a Fidesznek a néppártban vagy sem, ez tolódott ősz közepére, majd nem akarták, hogy a néppárt novemberi kongresszusa előtt a bölcsek elemzése elkészüljön, most pedig már februárról beszélnek

– emlékeztetett Deutsch Tamás.

Kiemelte, a Fidesz is látja, milyen álláspontokat képvisel a néppárt és ezek nem szívderítők. Az európai parlamenti képviselő szerint egyértelműen eljött annak az ideje, hogy a jövő év elejére a Fidesz kialakítsa a maga álláspontját néppárthoz való viszonyáról.

Deutsh Tamás személyes véleménye szerint az az irány, amerre az Európai Néppárt halad egyre távolodik a Fidesz álláspontjától.

Teljes beszélgetés:

Hír TV