2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

A Fidesz saját álláspontot alakít ki az EPP-hez való viszonyáról

Heteken belül eldől, milyen álláspontja van a Fidesznek a néppárti tagságával kapcsolatban, amelyet márciusban függesztett fel. Deutsch Tamás EP-képviselő a Magyarország élőben című műsorunkban úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni. A politikus véleménye szerint az EPP jelenleg nem olyan irányba halad, amely a Fidesznek megfelelő lenne.

 

Deutsch Tamás szerint az úgy korrekt és természetes, ha van az Európai Néppártnak egy új elnöke, Donald Tusk ráadásul jelezte, hogy a régi, személyes jó viszony kapcsán is szeretne a Fidesz néppárton belüli tagságának kérdéséről személyesen beszélni a Fidesz elnökével, a magyar miniszterelnökkel.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni.

Márciusban a néppárt liberális széle kezdeményezte a Fidesz kizárását, mi azt mondtuk, hogy nem akarjuk terhelni az európai parlamenti választásra készülő néppárt belső életét egy Fidesz-üggyel, és azt mondtuk felfüggesztjük a tagságunkat, három bölcset jelöljön ki a néppárt, nézze meg, mi a Fidesz politikája és ősszel döntsön arról, van-e helye a Fidesznek a néppártban vagy sem, ez tolódott ősz közepére, majd nem akarták, hogy a néppárt novemberi kongresszusa előtt a bölcsek elemzése elkészüljön, most pedig már februárról beszélnek

– emlékeztetett Deutsch Tamás.

Kiemelte, a Fidesz is látja, milyen álláspontokat képvisel a néppárt és ezek nem szívderítők. Az európai parlamenti képviselő szerint egyértelműen eljött annak az ideje, hogy a jövő év elejére a Fidesz kialakítsa a maga álláspontját néppárthoz való viszonyáról.

Deutsh Tamás személyes véleménye szerint az az irány, amerre az Európai Néppárt halad egyre távolodik a Fidesz álláspontjától.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!