2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mese a 12 találatról 19:10

Magyarország élőben

A Fidesz saját álláspontot alakít ki az EPP-hez való viszonyáról

Heteken belül eldől, milyen álláspontja van a Fidesznek a néppárti tagságával kapcsolatban, amelyet márciusban függesztett fel. Deutsch Tamás EP-képviselő a Magyarország élőben című műsorunkban úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni. A politikus véleménye szerint az EPP jelenleg nem olyan irányba halad, amely a Fidesznek megfelelő lenne.

  • A Fidesz saját álláspontot alakít ki az EPP-hez való viszonyáról

 

Deutsch Tamás szerint az úgy korrekt és természetes, ha van az Európai Néppártnak egy új elnöke, Donald Tusk ráadásul jelezte, hogy a régi, személyes jó viszony kapcsán is szeretne a Fidesz néppárton belüli tagságának kérdéséről személyesen beszélni a Fidesz elnökével, a magyar miniszterelnökkel.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni.

Márciusban a néppárt liberális széle kezdeményezte a Fidesz kizárását, mi azt mondtuk, hogy nem akarjuk terhelni az európai parlamenti választásra készülő néppárt belső életét egy Fidesz-üggyel, és azt mondtuk felfüggesztjük a tagságunkat, három bölcset jelöljön ki a néppárt, nézze meg, mi a Fidesz politikája és ősszel döntsön arról, van-e helye a Fidesznek a néppártban vagy sem, ez tolódott ősz közepére, majd nem akarták, hogy a néppárt novemberi kongresszusa előtt a bölcsek elemzése elkészüljön, most pedig már februárról beszélnek

– emlékeztetett Deutsch Tamás.

Kiemelte, a Fidesz is látja, milyen álláspontokat képvisel a néppárt és ezek nem szívderítők. Az európai parlamenti képviselő szerint egyértelműen eljött annak az ideje, hogy a jövő év elejére a Fidesz kialakítsa a maga álláspontját néppárthoz való viszonyáról.

Deutsh Tamás személyes véleménye szerint az az irány, amerre az Európai Néppárt halad egyre távolodik a Fidesz álláspontjától.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!