2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Láncreakció

Láncreakció - Ukrajnát, Izraelt és Tajvant is komoly összeggel támogatja katonai célokra az USA + videó

Fél évnyi késlekedés után elfogadta az amerikai képviselőház azt a 100 milliárd dolláros csomagot, amely az USA költségvetéséből biztosít katonai támogatást Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak is.

  • Láncreakció - Ukrajnát, Izraelt és Tajvant is  komoly összeggel támogatja katonai célokra az USA + videó

A tartalomból:

Fél évnyi késlekedés után elfogadta az amerikai képviselőház azt a 100 milliárd dolláros csomagot, amely az USA költségvetéséből biztosít katonai támogatást Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak is. A hamarosan a szenátus elé kerülő törvénycsomag közel nyolcmilliárd dollár katonai segélyt irányoz elő Tajvannak és más délkelet-ázsiai amerikai szövetségeseknek./ Joe Biden április 11-én vett részt azon a háromoldalú, amerikai-japán-fülöp-szigeteki csúcstalálkozón, amelyet IDÉZEM egy szabad és nyitott indo-csendes-óceáni térség létrehozásáért rendeztek.

2030-ra húszszorosára nőhet az áruk tranzitja az északi tengeri útvonalon Kínába, mondta a Roszatom vezetője a VIII. Orosz-Kínai Expón. Alekszej Lihacsov felhívta a figyelmet, hogy tavaly az Oroszország és Kína közötti északi tengeri útvonalon a tranzit mennyisége elérte a 2 millió tonnát.

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó új gigagyár építésébe kezdett Sanghajban, amely Megapack energiatárolókat gyárt majd, számolt be a kínai sajtó. Az új üzem körülbelül 200 ezer négyzetméter területet foglal majd el és a teljes beruházás 204 millió dollárba kerül majd.

Különös aggodalomra ad okot számos nyugati állam azon vágya, hogy az űrt esetleges katonai műveletek színterévé alakítsák” – mondta Jurij Boriszov, a Roszkozmosz vezetője. Az ENSZ biztonsági Tanácsa nem szavazta meg az űrfegyverkezés tilalmáról szóló orosz előterjesztést, ami miatt Kína állandó ENSZ-képviselője mélységes csalódottságának adott hangot. A határozat elfogadásához kilenc szavazatra volt szükség. Hét ország támogatta a kezdeményezést, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Japán, Málta, Szlovénia és a Koreai Köztársaság ellenezte.

Vlagyimir Putyin kétnapos látogatásra érkezett Kínába. Az orosz elnöknek ez az első külföldi útja márciusi újraválasztása óta, és alig több mint hat hónapon belül a második Kínába. Nem sokkal kínai földre érkezése után Vlagyimir Putyin találkozott kollégájával, Hszi Csin-Pinggel. A kínai-orosz kapcsolat „nemcsak a két ország és a két nép alapvető érdeke, hanem a békét is szolgálja” - mondta Hszi Csin-ping, kifejezve készségét e kapcsolatok erősítésére - a kínai külügyminisztérium által közölt megjegyzések szerint.

A teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki valós vizsgálat nélkül igazolta, hogy egy "beteg" nem szállhat repülőgépre - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.
Itt az EB magyar slágere? + videó

Itt az EB magyar slágere? + videó

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!